/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Noi explozii, ajutor UE și pericol atomic. Stefanciuk a semnat legea mobilizării

/FOTO/ Câte persoane s-au imunizat în prima zi la centrul public de vaccinare împotriva Covid-19

missing
02 aprilie 2021, ora 13:15

150 de persoane din 200 planificate au fost vaccinate în prima zi de lansare a Centrului municipal de vaccinare împotriva COVID-19. Celelalte persoane nu s-au prezentat şi urmează să fie incluse în listele suplimentare.

Astăzi au fost planificate pentru a fi vaccinate alte peste 300 de persoane. „Intenţionăm să accelerăm procesul de imunizare pentru a ajunge la 1000-1200 de persoane vaccinate zilnic, atât cât este capacitatea centrului”, specifică edilul Capitalei.

În cadrul Centrului Public de Vaccinare, vaccinarea are loc conform etapelor campaniei de vaccinare prestabilite de Ministerul Sănătății. În prezent se desfășoară prima etapă de vaccinare care include imunizarea personalului medical, studenții cu profil medical și personalul ANSP. Din 30 martie, și beneficiarii azilurilor au început să fie imunizați.

Primăria Capitalei poartă negocieri cu Ministerul Sănătății pentru a suplini cantitatea de doze de vaccin, pe lângă cele 2500 de doze deja oferite.

Conform declarațiilor, Primăria Chișinău a prevăzut surse financiare pentru amenajarea altor centre de vaccinare și pentru identificarea personalului medical.

Amintim că, campania de vaccinare în Republica Moldova a început la 2 martie, după ce țara noastră a recepționat o donație din partea Guvernului României de peste 21 de mii de doze de ser AstraZeneca. Până la data de 2 aprilie, aproximativ 40 de mii de persoane au fost vaccinate.

Sursă foto: facebook Ion Ceban

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram