/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/DOC/ Ducem lipsă de polițiști și medici. Peste șase mii de locuri vacante în Republica Moldova

missing
02 aprilie 2021, ora 10:39

Peste șase mii de posturi vacante există la moment în Republica Moldova, anunță Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. Cele mai multe posturi vacante sunt înregistrate în orașele Chișinău și Bălți.

Conform informațiilor prezentate de către Agenție, până la data de 29 martie 2021, în Republica Moldova au fost înregistrare 6753 de mii de posturi vacante, disponibile atât pentru femei cât și pentru bărbați.

Circa 73%, din numărul total de posturi vacante sunt disponibile pentru persoanele cu nivelul de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați. Cele mai multe locuri vacante se înregistrează în domeniul sănătății și organelor de drept.

Pentru persoanele cu un nivel de instruire superior sau mediu, sunt disponibile un număr mai mic de posturi vacante, circa 27% din numărul posturilor disponibile. Cele mai solicitate locuri sunt cele din domeniul transporturilor și telecomunicațiilor precum și în domeniul industrial.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, se pot adresa la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă sau pot accesa Portalul pieţei muncii: www.angajat.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram