/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/FOTO. VIDEO/ Accident feroviar în Taiwan soldat cu 48 de morți. Un tren a deraiat într-un tunel

02 aprilie 2021, ora 14:09

Un tren care transporta 490 de persoane, a deraiat într-un tunel. 48 de pasageri au decedat, iar câteva zeci au fost răniți. Trenul se îndrepta spre Taitung, iar incidentul a avut loc într-un tunel aflat la nord de orașul Hualien. Victimele au fost transportate la spitalul din regiune, iar salvatorii încă sunt în curs de deblocare a pasagerilor. Vagoanele trenului au fost grav avariate.

Mecanicul de locomotivă se numără printre cei 48 de morți, iar 66 de victime au primit ajutor medical la cel puțin șase spitale din orașul Hualien. Deraierea ar fi putut fi cauzată de un vehicul care a alunecat de pe o pantă în apropierea tunelului și a lovit trenul în mișcare, potrivit CNN.

Sursă foto: CNN

În imaginele video, un bărbat poate fi auzit spunând: “Trenul nostru a lovit camionul. Unde este acest loc? Tunelul Qingshui, accidentul s-a întâmplat la tunelul Qingshui. Trenul a lovit camionul, camionul a căzut. Am avut noroc că am fost într-un vagon mai îndepărtat. Am fost în cel de-al patrulea.”

Imaginile scenei accidentului arată că vagoanele din interiorul tunelului s-au prăbușit. Se observă pasagerii care își adunau valizele și pungile din vehiculul avariat. Pasagerii au continuat să meargă pe partea de sus a trenului pentru a părăsi tunelul și a primi ajutor la coborâre.

Sursă foto: CNN

Cel puțin 156 de persoane au fost rănite în  acest accident, a declarat un oficial al administrației locale în cadrul unei conferințe de presă. Oficialul a declarat că salvatorii vor verifica minuțios să nu rămână nicio victimă în trenul avariat.

„Serviciile noastre de urgență au fost mobilizate pe deplin pentru a salva și a ajuta pasagerii și personalul afectat”, a declarat președintele Taiwanului pe Twitter. “Vom continua să facem tot ce ne stă în putință pentru a le asigura siguranța în urma acestui incident sfâșietor”, mai spune acesta.

În 2018, în cadrul altui accident feroviar, 18 de persoane au murit și 175 au fost rănite atunci când un tren a deraiat în nord-estul Taiwanului, în cel mai grav dezastru feroviar înregistrat în ultimele trei decenii.

Sursă foto: CNN

Sursă info: CNN și Reuters.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram