/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Procurorii cer agravarea pedepsei pentru tânărul de la Puhăceni, care ar fi omorât un bărbat pentru o boxă muzicală 

02 aprilie 2021, ora 11:26

Procurorii vor cere agravarea pedepsei pentru tânărul de la Puhăceni, raionul Anenii Noi, care ar fi omorât un bărbat și l-ar fi rănit pe altul pentru o boxă muzicală. Cazul a avut loc pe 15 iunie 2020 pe malul râului Nistru.

Tânărul fost condamnat la 21 de ani de detenție pentru cinci capete de acuzare, printre care: omor intenționat, tentativă de omor intenționat, violența săvârșită asupra unei persoane cu funcție de răspundere, precum și două episoade de huliganism.

Cazul a avut loc pe 15 iunie 2020, după ce inculpatul, împreună cu alți doi consăteni, au petrecut pe malul râului Nistru, iar spre seară întrei ei s-a iscat o ceartă. După ce s-ar fi îmbrâncit, inculpatul a fugit acasă de unde a luat trei cuțite și a revenit la victime, pe una înjunghiind-o mortal, iar pe cealaltă – rănind-o, fiind oprit de un martor.

Imediat după crimă agresorul a fost reținut și până la sentință s-a aflat în custodia statului.

„Potrivit materialelor, acesta mai este învinuit că în toamna anului 2019 ar fi maltratat și agresat mai multe persoane, inclusiv primarul localității, care se adunase în centrul satului pentru a sărbători hramul localității. Ulterior, fiind în stare de ebrietate alcoolică, acesta a aplicat violența și asupra oamenilor legii, chemați să intervină la fața locului”, se arată într-un comunicat al Procuraturii.

Inculpatul are 24 de ani, iar acum câțiva ani a fost militar înrolat în Legiunea franceză.

Procuratura raionului Anenii Noi, care a solicitat condamnarea inculpatului la 25 de ani de închisoare, consideră sentința prea blândă în raport cu faptele imputate și anunță că o va contesta în condițiile legii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram