/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/VIDEO/ Un deputat PAS spune că programul PSRM conține prevederi neconstituționale. Fadei Nagacevschi, rugat să intervină

missing
02 aprilie 2021, ora 12:45

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Oazu Nantoi a declarat că programul Partidului Socialiștilor (PSRM) conține prevederi neconstituționale în partea ce ține de reglementarea transnistreană și l-a rugat pe ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, să intervină în acest sens. 

În cadrul unei conferințe la Parlament, alesul poporului a spus că în anul 2013 a primit o broșură cu ideea de federalizare de la Igor Dodon.

„Un an în urmă în Parlament am cerut ca acest partid să renunțe la ideea de federalizare și să excludă acest subiect din program. La 30 ianuarie 2020, la congresul PSRM, a fost adoptat noul program. În acest program PSRM se pledează pentru revenirea la implementare a „Memorandumul Primakov” din 1997. Acesta nu se referă la reintegrarea țării”, a declarat Oazu Nantoi.

Deputatul a spus că angajamentele PSRM de a implementa prevederile memorandumului implică negarea suveranității R. Moldova în limita frontierelor, lichidarea R. Moldova în calitate de stat suveran, constituirea unei confederații între doi subiecți egali în drepturi, delegarea calității de arbitrii și dreptului de a interveni către Federația Rusă și Ucraina.

„Programul PSRM în partea ce ține reîntregirea țării, reglementarea transnistreană încalcă Legea cu privire la partide și contravine Constituției, am solicitat lui Fadei Nagacevschi să intervină pentru a aduce programul în câmpul constituțional”, a declarat deputatul.

Solicitate pentru o reacție, purtătoarea de cuvânt a lui Igor Dodon și comunicatoarea PSRM nu ne-au răspuns la telefon.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram