/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

„Bătălia” pentru un loc în clasa întâi a început! Câte cereri au fost depuse în prima zi a înscrierilor

missing
03 aprilie 2021, ora 09:36

„Bătălia” pentru un loc în clasa întâi în școlile din Capitală a început! În prima zi a înscrierilor, 1 aprilie, au fost depuse online aproximativ 2300 de cereri de înscriere la școală, anunță Primăria Chișinău. 

Tradițional, înscrierile în clasa întâi se desfășoară în două etape. Prima se va încheia în data de 11 iunie, iar a doua va avea loc loc între 14 iunie și 30 august. Înregistrarea se face prin intermediul platformei online escoala.chisinau.md.

Pentru a-și înscrie copiii la școală, părinții trebuie să completeze o cerere la care să anexeze copia buletinului de identitate și cea a certificatului de naștere al celui mic. La începutul anului de studii, pentru dosarul elevului, părintele va prezenta instituţiei de învățământ fișa medicală; 2 fotografii ale copilului (mărimea 3 x 4cm); raportul despre dezvoltarea fizică, socio-emoțională, cognitivă, a limbajului și comunicării, precum și a dezvoltării capacităților și aptitudinilor de învățare la finele grupei pregătitoare (pentru copiii care au frecventat grupa pregătitoare); decizia pozitivă a comisiei municipale de școlarizare cu referire la maturitatea școlară a copiilor care n-au împlinit 7 ani până la începutul anului școlar și n-au frecventat grupa pregătitoare a instituției de educație timpurie.

Evaluarea psihologică a copiilor va fi efectuată de către specialiştii din cadrul Centrului psiho-socio-pedagogic al Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport, în baza unor programări.

Potrivit autorităților municipale, peste nouă mii de copii din Chișinău sunt așteptați să pășească toamna aceasta în clasa întâi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram