/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Ieșirile în parcurile Capitalei, permise în perioada stării de urgență! Ce condiții trebuie respectate

03 aprilie 2021, ora 10:13

Veste bună pentru locuitorii Capitalei! Ieșirile în parcuri sunt permise în perioada stării de urgență. Decizia a fost luată astăzi la Comisia Municipală pentru Sănătate Publică, a anunțat într-o intervenție live pe Facebook primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban. 

Potrivit lui Ceban, juriștii de la Primărie, „au găsit o formulă prin care să facăposibilă posibilitatea aflării în parcuri astfel încât să nu fie încălcată legea”.

„Astăzi a votat toată comisia municipală să fie admise intrările în parc, pentru că e cel puțin straniu în această privință când poți să mergi la piață, la centrul comercial, să mergi în tranportul public și să nu vii în parc”, a declarat Ion Ceban.

Cei care merg în parcuri în această perioadă sunt obligați să respecte cele mai importante reguli sanitare, pentru prevenirea infecției cu coronavirus. Astfel,  purtatul măștii de protecție rămâne obligatoriu, de asemenea, sunt interzise plimbările în grupuri mai mari de trei persoane. Excepție fac familiile cu un număr mai mare de membri.

„Veniți în parcurile Capitalei și fâșiile forestiere, dar păstrați normele de siguranță”, a menționat edilul Capitalei.

Totodată, este permisă și aflarea copiilor pe terenurile de joacă. Și în acest caz, părinții nu trebuie să uite de masca de protecție.

Amintim că membrii Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale au decis în data de 31 martie să instituie stare de urgență în R. Moldova pentru 60 de zile, mai exact în perioada 1 aprilie – 30 mai. A doua zi, autoritățile au stabilit o serie de restricții pentru această perioadă, iar acestea vizau inclusiv interzicerea ieșirilor în parc. Comisia a mai decis să instituie regim special de circulație pentru locuitorii din Chișinău și Bălți, cărora le sunt interzise ieșirile în afara locuinței între ora 23:00 și 05:0 dimineața. Excepție fac persoanele care se deplasează în interes profesional, pentru asistență medicală, achiziționarea de medicamente, sau îngrijirea persoanelor apropiate. Aceștia vor trebui să prezinte misiunilor de patrulare o declarație pe propria răspundere sau să arate permisul de muncă. Detalii AICI.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram