/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Liber la plimbat! Decizia CSE privind ieșirile în parc, ANULATĂ și la Bălți

03 aprilie 2021, ora 17:22

Liber la plimbat și pentru locuitorii Capitalei de nord a țării. Decizia Comisiei pentru Situații Excepționale privind interizicerea ieșirilor în parcuri, luată în data de 2 aprilie, a fost anulată și la Bălți. 

Anunțul a fost făcut de primarul municipiului Bălți, Renato Usatîi, într-o intervenție live pe Facebook. La fel ca și la Chișinău, persoanele care merg în parcuri trebuie să poarte în mod obligatoriu mască de protecție, dar și să nu se adune în grupuri mai mari de trei persoane.

Totodată, este permisă aflarea la terenurile de joacă, pe terenurule sportive și stadioane, cu aceleași condiți, în grupuri care să nu depășească trei persoane și cu purtarea obligatorie a măștii.

Amintim că o decizie similară au luat astăzi și autoritățile de la Chișinău.

„Veniți în parcurile Capitalei și fâșiile forestiere, dar păstrați normele de siguranță”, i-a îndemnat primarul Ion Ceban pe locuitorii Capitalei.

Amintim că membrii Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale au decis în data de 31 martie să instituie stare de urgență în R. Moldova pentru 60 de zile, mai exact în perioada 1 aprilie – 30 mai. A doua zi, autoritățile au stabilit o serie de restricții pentru această perioadă, iar acestea vizau inclusiv interzicerea ieșirilor în parc. Comisia a mai decis să instituie regim special de circulație pentru locuitorii din Chișinău și Bălți, cărora le sunt interzise ieșirile în afara locuinței între ora 23:00 și 05:0 dimineața. Excepție fac persoanele care se deplasează în interes profesional, pentru asistență medicală, achiziționarea de medicamente, sau îngrijirea persoanelor apropiate. Aceștia vor trebui să prezinte misiunilor de patrulare o declarație pe propria răspundere sau să arate permisul de muncă. Detalii AICI.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram