/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Nagacevschi consideră o eroare decizia de a interzice ieșirile în parc. Ar fi cerut ca CSE să se întrunească repetat

03 aprilie 2021, ora 15:34

Ministrul în exercițiu al Justiției, Fadei Nagacevschi, care este membru al Comisiei pentru Situații Excepționale, susține că nu a fost de acord cu decizia care prevede interzicerea aflării cetățenilor în parcuri. Într-o postare pe Facebook, Nagacevschi menționează că i-a cerut lui Aureliu Ciocoi ca membrii CSE să se întrunească din nou, pentru a corecta „eroarea comisă”, însă premierul interimar nu ar fi dat curs solicitării sale. 

Potrivit ministrului Justiției, este inadmisibil să interzici oamenilor să se plimbe prin spații publice.

„Notez, cei ce promovează asemenea decizii, trebuie să fie conștienți că starea de urgență nu oferă mandat pentru besspredel și orice limitare trebuie să fie justificată, or, dispozițiile CSE și eventualele sancțiuni pe seama unor dispoziții nejustificate se contestă în instanța de judecată, fiind supuse și controlului parlamentar”, a subliniat Nagacevschi în postare.

În opinia lui Fadei Nagacevschi, prevederea potrivit căreia aflarea în parcuri și fâșii forestiere este interzisă nu are nicio justificare rezonabilă.

„Trebuie să se înțeleagă că CSE nu este platformă pentru PR politic, dar pentru a ne lupta cu pandemia.
Domnul Primar General a intervenit rapid, prin asumare, la nivel de municipiu și a permis plimbarea în spații publice. Sper în regim de urgență să se întrunească CSE să elimine prevederile ce nu au nicio justificare rezonabilă”, a mai precizat ministrul în exercițiu al Justiției, Fadei Nagacevschi.

Amintim că vineri, 2 aprilie, CSE a anunțat restricțiile valabile pentru perioada strii de urgență, instituite din 1 aprilie. Pe lângă interzicerea ieșirilor în parcuri, acestea mai prevăd că este intezisă aflarea la terenurile de joacă, iar în Capitală și la Bălți a fost instituit regim special de circulație. Mai exact, deplasările în timpul nopții sunt interzise doar în cazuri excepționale, în baza unei declarații pe propria răspundere.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram