/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Manifestanții, care au protestat astăzi în fața Guvernului, riscă să fie sancționați

04 aprilie 2021, ora 19:22

Nemulțumiți de restricțiile impuse de autorități pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19, mai mulți oameni au ieșit în stradă. În semn de protest, manifestanții au lăsat măștile de protecție și au cerut autorităților să ridice restricțiile. Acolo au venit și polițiștii care i-au atenționat să păstreze distanța și să-și pună măștile. Totuși, oamenii legii au fost ignorați și chiar luați la rost de protestatari.

Manifestanții s-au adunat în Piața Marii Adunări Naționale la amiază. Sfidând toate normele anticovid, aceștia au adus o boxă în fața Guvernului și au cerut autorităților să anuleze restricțiile. Unii au fost mai inspirați și au compus chiar și piese cu această ocazie.

Manifestanții spun că nu sunt de acord să poarte mască de protecție și cer că instituțiile de învățământ să fie redeschise.

La protest au venit și mai mulți polițiști, care i-au îndemnat pe manifestanți să respecte măsurile restrictive. Polițiștii ne-au spus că protestatarii vor fi sancționați pentru că au ignorat restricțiile impuse de Comisia pentru Situații Excepționale.

Potrivit datelor prezentate ieri de Ministerul Sănătății, bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la peste 230 de mii. Totodată, aproape 6000 de oameni au murit de la începutul pandemiei. Acum câteva zile, parlamentul a votat pentru instituirea stării de urgență pentru două luni, până la sfârșitul lunii mai. Odată cu aceasta au fost impuse și un șir de restricții pentru a opri răspândirea virusului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram