Nemulțumiți de restricțiile impuse de autorități pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19, mai mulți oameni au ieșit în stradă. În semn de protest, manifestanții au lăsat măștile de protecție și au cerut autorităților să ridice restricțiile. Acolo au venit și polițiștii care i-au atenționat să păstreze distanța și să-și pună măștile. Totuși, oamenii legii au fost ignorați și chiar luați la rost de protestatari.

Manifestanții s-au adunat în Piața Marii Adunări Naționale la amiază. Sfidând toate normele anticovid, aceștia au adus o boxă în fața Guvernului și au cerut autorităților să anuleze restricțiile. Unii au fost mai inspirați și au compus chiar și piese cu această ocazie.

Manifestanții spun că nu sunt de acord să poarte mască de protecție și cer că instituțiile de învățământ să fie redeschise.

La protest au venit și mai mulți polițiști, care i-au îndemnat pe manifestanți să respecte măsurile restrictive. Polițiștii ne-au spus că protestatarii vor fi sancționați pentru că au ignorat restricțiile impuse de Comisia pentru Situații Excepționale.

Potrivit datelor prezentate ieri de Ministerul Sănătății, bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la peste 230 de mii. Totodată, aproape 6000 de oameni au murit de la începutul pandemiei. Acum câteva zile, parlamentul a votat pentru instituirea stării de urgență pentru două luni, până la sfârșitul lunii mai. Odată cu aceasta au fost impuse și un șir de restricții pentru a opri răspândirea virusului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!