Peste o sută de agenți economici din țară, reprezentanți ai comerțului interior din cadrul mall-urilor, centre comerciale, marketuri, dar și administratori ai piețelor au participat astăzi la un dialog cu premierul interimar, Aureliu Ciocoi. Evenimentul a fost organizat de către Camera de Comerț și Industrie. 

În cadrul discuțiilor, administratorii piețelor și centrelor comerciale au venit cu propunerea de extindere a programului de activitate. Totodată, reprezentanții autorităților publice locale au cerut ca în piețele mici să nu fie aplicate aceleași măsuri de restricție ca și în piețele mari, iar modalitatea de activitate a acestora să fie la discreția APL.

Reprezentanții Guvernului spun că, „astăzi, când agenții economici din domeniul comerțului intern, sunt la etapa conformării unor noi reguli impuse de starea de urgență, CCI a oferit posibilitatea dialogării tuturor părților interesate, pentru a găsi soluții și asigura organizarea activității piețelor și centrelor comerciale din țară”.

„Am ținut să avem această discuție pentru a asculta opinia mediului de afaceri și exprimăm deschiderea pentru sugestiile Dvs. Vrem să vedem cum putem gestiona împreună această pandemie, așa ca nici Dvs. să nu înregistrați pagube semnificative, dar și noi, autoritățile, să diminuăm numărul de infectări”, a spus premierul interimar, Aureliu Ciocoi, menționând că în prezent, situația cea mai îngrijorătoare este în municipiul Chișinău.

Participanții la ședință au făcut un schimb de opinii privind organizarea activității piețelor și centrelor comerciale, în vederea respectării normelor sanitar-epidemiologice. În context, prim-ministrul a solicitat agenților economici să atragă o atenție sporită la organizarea procesului de termometrie, purtarea măștilor și să ducă evidența numărului maxim de consumatori aflat în spațiile comerciale.

Prim-ministrul a precizat că și autoritățile își propun această abordare: ca acțiunile de restricție să fie aplicate diferit în cazul piețelor sau centrelor comerciale și în funcție de gradul de alertă în fiecare regiune.

Aureliu Ciocoi a îndemnat agenții economici să asigure respectarea măsurilor epidemiologice în incinta spațiilor administrate, pentru a contribui la diminuarea ratei de infectări în țară. Dacă situația epidemiologică se va îmbunătăți, Guvernul interimar va solicita Parlamentului ridicarea stării de urgență.

La eveniment au participat circa 140 de reprezentanți ai sectorului privat și autorităților publice locale. Recomandările acestora vor fi colectate de către Cancelaria de Stat și examinate de către membrii CSE.

Foto: gov.md

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!