/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Bunuri de peste 12 milioane de lei au fost puse sub sechestru în cadrul unei cauze penale

missing
05 aprilie 2021, ora 10:03

Bunuri de peste 12 de milioane de lei au fost puse sub sechestru de către Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale (ARBI) a Centrului Național Anticorupție (CNA). Este vorba despre bunuri de provenienţă ilicită care au fost indisponibilizate săptămâna trecută, în cadrul unei cauze penale, aflate în gestiunea procurorilor.

Astfel, în cadrul investigaţiilor financiare paralele, ARBI a aplicat sechestre pe 28 de bunuri, inclusiv capital social, încăperi locative şi nelocative, construcţii locative şi nelocative, terenuri pentru construcţii şi agricole.

Suma totală a bunurilor indisponibilizate este de 12 232 162 lei. De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, ARBI a finalizat 4 delegaţii pe 4 cauze penale în privinţa a 9 subiecţi; a elaborat 15 note analitice care au vizat 67 de persoane; a întocmit 20 avize consultative privind evaluarea a 7 bunuri mobile şi 23 imobile.

În primele luni ale anului, ARBI a aplicat sechestre pe bunuri dobândite ilicit în sumă de peste 102 milioane de lei, iar în 2020, cifra acestora a fost estimată la aproximativ 1,5 miliarde de lei.

Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale este o subdiviziune autonomă din cadrul Centrului Naţional Anticorupţie, specializată în efectuarea investigaţiilor financiare paralele, indisponibilizarea bunurilor infracţionale, evaluarea, administrarea şi valorificarea bunurilor infracţionale indisponibilizate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram