Peste 600 de cadre didactice au fost imunizate din momentul deschiderii  Centrul municipal de vaccinare din Chișinău. Potrivit informaților, cadrele didactice din instituțiile școlare și preșcolare, cu vârsta de peste 60 de ani, precum și cei de până la această vârstă, care suferă de comorbidități cu risc sporit, sunt imunizați în mod prioritar. 

Regimul prioritar de vaccinare, va facilita atât siguranța profesorilor, cât și a elevilor. „Totodată, va permite reîntoarcerea fizică la școală, în condiții optime de siguranță, după vaccinare”, a precizat edilul capitalei Ion Ceban în cadrul ședinței operative săptămânale.

Listele persoanelor care urmează a fi imunizate au fost perfectate de Direcția generală educație, tineret și sport a municipiului Chișinău.

În cadrul Asociațiilor Medicale Teritoriale și în Centrele medicilor de familie din municipiu sunt operaționale 19 puncte de imunizare anti-COVID-19. La necesitate, în funcție de disponibilitatea vaccinurilor, în cadrul instituțiilor de asistență medicală primară din municipiul Chișinău vor putea fi activate suplimentar încă cca 20 puncte de imunizare.

Pentru informații privind asistența medicală COVID-19 din municipiul Chișinău, în cadrul Direcției generală asistenţă socială şi sănătate a fost deschisă linia verde: 0800-00080.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!