/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Campania de vaccinare în Republica Moldova continuă: Peste 600 de cadre didactice, imunizate în ultimele zile

missing
05 aprilie 2021, ora 15:44

Peste 600 de cadre didactice au fost imunizate din momentul deschiderii  Centrul municipal de vaccinare din Chișinău. Potrivit informaților, cadrele didactice din instituțiile școlare și preșcolare, cu vârsta de peste 60 de ani, precum și cei de până la această vârstă, care suferă de comorbidități cu risc sporit, sunt imunizați în mod prioritar. 

Regimul prioritar de vaccinare, va facilita atât siguranța profesorilor, cât și a elevilor. „Totodată, va permite reîntoarcerea fizică la școală, în condiții optime de siguranță, după vaccinare”, a precizat edilul capitalei Ion Ceban în cadrul ședinței operative săptămânale.

Listele persoanelor care urmează a fi imunizate au fost perfectate de Direcția generală educație, tineret și sport a municipiului Chișinău.

În cadrul Asociațiilor Medicale Teritoriale și în Centrele medicilor de familie din municipiu sunt operaționale 19 puncte de imunizare anti-COVID-19. La necesitate, în funcție de disponibilitatea vaccinurilor, în cadrul instituțiilor de asistență medicală primară din municipiul Chișinău vor putea fi activate suplimentar încă cca 20 puncte de imunizare.

Pentru informații privind asistența medicală COVID-19 din municipiul Chișinău, în cadrul Direcției generală asistenţă socială şi sănătate a fost deschisă linia verde: 0800-00080.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram