/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/DOC/ Sesizare la Procuratura Generală. O deputată cere informații privind procedura de selectare a agenților economici care au beneficiat de grâul din rezerva de stat

05 aprilie 2021, ora 16:20

Deputata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Veronica Roșca susține că a sesizat Procuratura Generală (PG) pentru a afla cine sunt persoanele responsabile de trucarea procedurii de selectare a agenților economici și a criteriilor de eliberare a grâului din rezerva de stat.

„La data 02.04.2021 am sesizat Procuratura Generală a Republicii Moldova în vederea stabilirii faptelor presupus ilegale comise de către factorii de decizie ai Agenției Rezerve Materiale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne la inițierea şi desfășurarea procedurii de împrospătare a grâului alimentar în cantitate de 16 856 tone din roada anului 2016. Între timp, în public a fost transmis mesajul că toată această procedură ar fi una camuflată, iar încheierea contractului din 23 februarie 2021 este rezultatul unui fals în acte publice (prin încheierea contractului cu o dată anterioară) şi o trucare a procedurii de selectare a agenților economici și a criteriilor de eliberare a grâului din rezervele de stat”, a scris deputata într-o postare pe Facebook.

Potrivit parlamentarei, din informațiile prezentate până acum, sunt bănuieli rezonabile că în tot acest proces s-a comis abuz în serviciu, fals în acte publice și trucarea procedurii. În acest sens, Roșca a solicitat de la PG  următoarele:

„Autosesizarea în cauză pe marginea argumentelor enunțate cu inițierea unor investigații privind elucidarea obiectivă, completă şi multiaspectuală a circumstanțelor cauzei privind stabilirea faptelor presupus ilegale comise de către factorii de decizie ai Agenției Rezerve Materiale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne la inițierea şi desfășurarea procedurii de împrospătare a grâului alimentar în cantitate de 16 856 tone din roada anului 2016; identificarea persoanelor vinovate cu atragerea la răspundere penală a acestora, inclusiv prejudiciul cauzat statului şi economiei prin astfel de acțiuni ilegale”, a precizat aleasa poporului.

tv8.md a solicitat o reacție de la Procuratura Generală însă nu am primit nici un răspuns.

Amintim că în noaptea de 29 spre 30 martie, a fost scandal la Giurgiulești. Mai multe camioane încărcate cu grâu, care ar fi fost destinate exportului, au fost blocate în port de mai mulți oameni. Cazul a fost scos la iveală de președintele Partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, care a sugerat că rezerva de stat ar fi ”în pericol”.

Ministrul Agriculturii, Ion Perju, a anunțat luni că Republica Moldova este asigurată cu grâu și nu există temei de îngrijorare în rândul populației.

Ulterior, în cadrul ședinței Guvernului din 30 martie, Executivul a impus restricții privind exportul de grâu din rezervele de stat. Astfel, până la 12 aprilie exportul de grâu este interzis în țara noastră.

Sursa: Facebook/Veronica Roșca

Sursa: Facebook/Veronica Roșca

Sursa: Facebook/Veronica Roșca

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram