Deputata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Veronica Roșca susține că a sesizat Procuratura Generală (PG) pentru a afla cine sunt persoanele responsabile de trucarea procedurii de selectare a agenților economici și a criteriilor de eliberare a grâului din rezerva de stat.

„La data 02.04.2021 am sesizat Procuratura Generală a Republicii Moldova în vederea stabilirii faptelor presupus ilegale comise de către factorii de decizie ai Agenției Rezerve Materiale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne la inițierea şi desfășurarea procedurii de împrospătare a grâului alimentar în cantitate de 16 856 tone din roada anului 2016. Între timp, în public a fost transmis mesajul că toată această procedură ar fi una camuflată, iar încheierea contractului din 23 februarie 2021 este rezultatul unui fals în acte publice (prin încheierea contractului cu o dată anterioară) şi o trucare a procedurii de selectare a agenților economici și a criteriilor de eliberare a grâului din rezervele de stat”, a scris deputata într-o postare pe Facebook.

Potrivit parlamentarei, din informațiile prezentate până acum, sunt bănuieli rezonabile că în tot acest proces s-a comis abuz în serviciu, fals în acte publice și trucarea procedurii. În acest sens, Roșca a solicitat de la PG  următoarele:

„Autosesizarea în cauză pe marginea argumentelor enunțate cu inițierea unor investigații privind elucidarea obiectivă, completă şi multiaspectuală a circumstanțelor cauzei privind stabilirea faptelor presupus ilegale comise de către factorii de decizie ai Agenției Rezerve Materiale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne la inițierea şi desfășurarea procedurii de împrospătare a grâului alimentar în cantitate de 16 856 tone din roada anului 2016; identificarea persoanelor vinovate cu atragerea la răspundere penală a acestora, inclusiv prejudiciul cauzat statului şi economiei prin astfel de acțiuni ilegale”, a precizat aleasa poporului.

tv8.md a solicitat o reacție de la Procuratura Generală însă nu am primit nici un răspuns.

Amintim că în noaptea de 29 spre 30 martie, a fost scandal la Giurgiulești. Mai multe camioane încărcate cu grâu, care ar fi fost destinate exportului, au fost blocate în port de mai mulți oameni. Cazul a fost scos la iveală de președintele Partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, care a sugerat că rezerva de stat ar fi ”în pericol”.

Ministrul Agriculturii, Ion Perju, a anunțat luni că Republica Moldova este asigurată cu grâu și nu există temei de îngrijorare în rândul populației.

Ulterior, în cadrul ședinței Guvernului din 30 martie, Executivul a impus restricții privind exportul de grâu din rezervele de stat. Astfel, până la 12 aprilie exportul de grâu este interzis în țara noastră.

Sursa: Facebook/Veronica Roșca

Sursa: Facebook/Veronica Roșca

Sursa: Facebook/Veronica Roșca

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!