/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

/FOTO/ Ceban alături de Dodon, la ședința fracțiunii PSRM din CMC: „Am efectuat un schimb de opinii”

missing
05 aprilie 2021, ora 17:28

Fracțiunea Partidului Socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a avut o ședință la care a participat liderul socialiștilor, Igor Dodon, și primarul general al Capitalei, Ion Ceban. Asta în condițiile în care edilul municipiului nu este membrul unui partid. Anunțul a fost făcut de Igor Dodon, prin intermediul unei rețele sociale. 

„Am avut o întrevedere de lucru cu fracțiunea PSRM din Consiliul Municipal Chișinău și primarul general, Ion Ceban. Am efectuat un schimb de opinii cu privire la activitatea consiliului municipal Chișinău și am condamnat comportamentul agresiv al consilierilor din partea partidului Maiei Sandu, care au destabilizat situația în cadrul ședinței CMC de vineri, 2 aprilie curent”, a menționat Igor Dodon.

Liderul socialiștilor susține că bătaia care s-a iscat la ultima ședință a CMC „este bine regizată de partidul Maiei Sandu”. Mai mult de atât, Dodon susține că această practică ar fi fost luată de la colegii lor din Parlament.

„Este un scenariu bine regizat care a fost implementat și la ședința parlamentului de la finele anului trecut de către deputații aceluiași partid al Maiei Sandu. Atunci, pe data de 3 decembrie 2020, nefiind de acord cu opiniile și deciziile majorității parlamentare, membrii fracțiunii parlamentare PAS au vandalizat bunurile publice. Suntem categoric împotriva unei asemenea conduite și chemăm fracțiunile atât municipale, cât și parlamentare la constructivism și conlucrare spre binele cetățenilor Republicii Moldova. Sălile de ședințe nu sunt un ring de box, ci o platformă de idei și dezbateri”, a explicat Dodon.

În cadrul aceleași postări, pe lângă subiectele politice, Dodon susține că la ședință au fost discutate și problemele ce țin de situația pandemică.

„În altă ordine de idei am discutat despre situația pandemică din municipiu și am susținut acțiunile municipalității în acest sens. De asemenea am discutat despre modul în care decurge realizarea în municipiu a proiectelor de infrastructură, propuse de PSRM. În special, ne-am referit la realizarea proiectului „Curte Confortabilă”, care prevede repararea drumurilor de acces, amenajarea parcărilor, terenurilor de sport și a teritoriului mai multor curți din diverse sectoare ale municipiului Chișinău. Am remarcat importanța continuării procesului de îmbunătățire a calității vieții în Chișinău și am apreciat înalt activitatea pe care deja a desfășurat-o echipa primarului Capitalei, Ion Ceban”, a punctat Dodon.

Sursa: Facebook/ Igor Dodon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Precizăm că tot astăzi, 5 aprilie, liderul PSRM a declarat că a avut o întrevedere și cu primarul general al Capitalei, Ion Ceban. Prin intermediul unei postări pe o rețea socială, Dodon anunță că au discutat „mai multe subiecte cu privire la situația actuală din municipiu”.

„Am avut o întrevedere de lucru cu primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban. Am discutat mai multe subiecte cu privire la situația actuală din municipiu și, în special, despre combaterea pandemiei de coronavirus care afectează cel mai mult locuitorii Capitalei. De asemenea, am fost unanimi în opinia că deciziile Comisiei pentru Situații Excepționale au fost argumentate prin necesitatea de a stopa pandemia”, a scris liderul PSRM.

Potrivit președintelui PSRM, în cadrul întrevederii au abordat problema activității agenților economici în situație de urgență.

„Este important să nu fie admisă blocarea activității economice, pentru a nu agrava problemele social-economice ale Capitalei și ale Moldovei, în ansamblu. De asemenea, am discutat și despre continuarea realizării proiectelor municipale, inclusiv cele de infrastructură și sociale. În context, am subliniat realizările semnificative care au fost obținute de echipa primarului Ion Ceban pe parcursul a mai puțin de un an și jumătate de când ocupă această funcție, reiterând disponibilitatea Partidului Socialiștilor de a susține și în continuare, la nivel de Consiliu Municipal și Parlament, toate inițiativele primarului care vizează îmbunătățirea vieții chișinăuienilor”, a mai scris Igor Dodon.

Precizăm că, Parlamentul a instituit stare de urgență pentru o perioadă de 60 de zile. Astfel, de la 1 aprilie până pe 30 mai au fost instituite noi restricții, iar pe întreg teritoriul Republicii Moldova a fost instituit și un regim special de muncă.

Sursa: Facebook/ Igor Dodon

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram