social

Mai multe companii de taxi, sancționate. Ar fi prestat servicii ilegal

05 aprilie 2021, ora 16:29
Distribuie:

În urma desfășurării controalelor inopinate, ANTA a constatat faptul creșterii numărului companiilor de taxi care prestează ilegal servicii de transportare a pasagerilor, contra cost. Cazurile au fost înregistrate atât în municipiul Chișinău, cât și în alte regiuni ale țării.

În timpul controalelor, inspectorii au depistat că tot mai multe companii de taxi dețin în gestiune autoturisme inscripționate cu logo-ul întreprinderii însă acestea nefiind înregistrate oficial, prin urmare conducătorii auto desfășurând activitate ilicită de taximetrie, dar și cazuri când conducători auto care prin intermediul aplicațiilor mobile, camuflându-se sub numele unor întreprinderi înregistrate prestează ilicit servicii de transport în regim de taxi.

Astfel, zece operatori de transport au fost sancționați aplicate amenzi în mărime de 160 de mii de lei. „Un alt operator a fost tras la răspundere contravențională pentru admiterea efectuării transportului rutier de persoane, contra cost, cu vehicule rutiere construite și echipate cu mai puțin de nouă locuri pe scaune, fără a fi înregistrat în condițiile Codului transporturilor rutiere”, spun inspectorii.

Agenția Națională Transport Auto solicită operatorilor de transport rutier, să asigure continuu respectarea condițiilor de înregistrare și să respecte obligațiunile impuse de lege.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram