/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Toată lumea din Marea Britanie va avea acces gratuit la două teste anti-Covid pe săptămână

missing
05 aprilie 2021, ora 09:35

Toată lumea din Anglia trebuie să aibă acces la două teste rapide de coronavirus pe săptămână. Programul iniţiat de guvern va începe vineri, 9 aprilie. Kituri pe care pot oferi rezultate în aproximativ 30 de minute, vor fi disponibile gratuit la punctele de testare, farmacii şi prin poştă.

Toată lumea din Anglia trebuie să aibă acces la două teste rapide de coronavirus pe săptămână începând de vineri, în cadrul unui program de testare iniţiat de guvern, relatează BBC.

Kituri lecare pot oferi rezultate în aproximativ 30 de minute, vor fi disponibile gratuit la punctele de testare, farmacii şi prin poştă. Elevii şi familiile acestora, dar şi cei care merg la serviciu primesc încă de la începutul anului testele de coronavirus.

Secretarul pentru sănătate a spus că planul va ajuta la eliminarea viitoarelor focare de Covid-19, însă sunt şi persoane care critică sistemul şi spun că riscă să ducă la o risipă de bani „scandaloasă”.

„Pe măsură ce continuăm să facem progrese în programul nostru de vaccinare şi cu foaia noastră de parcurs, relaxând cu atenţie restricţiile în curs, testarea rapidă regulată este şi mai importantă pentru a ne asigura că aceste eforturi nu sunt irosite,” a spus premierul Boris Johnson.

Boris Johnson se va întâlni cu cabinetul său pentru a semna următoarea etapă de relaxare a restricţiilor în Anglia, care înseamnă redeschiderea magazinelor ne esenţiale, iar puburile şi restaurantele vor începe să servească în aer liber începând cu 12 aprilie.

De asemenea, premierul urmează să prezinte planurile pentru paşapoartele coronavirus pentru a permite evenimentelor de audienţă în masă să aibă loc în lunile următoare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram