Conforma datelor statistice, în Republica Moldova în anul 2020, traficul de internet mobil, s-a majorat cu 55,3 % comparativ cu anul 2019. Astfel, utilizatorii care au utilizat internet prin intermediul smartphone-urilor au generat un trafic de peste 81,5 mil. GB, prezintă Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI) .

Datele furnizorilor de comunicații arată că numărul utilizatorilor de Internet mobil 4G a crescut cu 6,8%, comparativ cu anul 2019, și au alcătuit circa 1,7 mil. Un utilizator care a accesat Internet mobil de pe smartphone a generat în mediu un trafic lunar  de 3,3 GB, cu 54,4% mai mult, iar un utilizator de Internet mobil dedicat – de 26,8 GB, cu 46,1% mai mult.

Volumul total al vânzărilor de servicii de acces la Internet mobil în bandă largă a sporit, față de anul 2019, cu 1,9% și a însumat peste 1,2 mld. lei, în timp ce veniturile obținute din accesarea Internetului dedicat au scăzut cu 1,9% și au totalizat 235,4 mil. lei

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!