/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Cum decurge procesul de vaccinare în rândul cadrelor didactice

05 aprilie 2021, ora 18:46

Reticenți la vaccinare! Din 11 mii de lucrători didactici și personal auxiliar din Chișinău, doar circa 2000 de angajați din cadrul liceelor și gimnaziilor și 1860 din instituțiile de educație timpurie și-au dat acordul de a se imuniza. De pildă, la Budești, din 28 de lucrători de la grădiniță, doar doi s-au înscris pe listă. Motivele sunt variate, însă cel mai frecvent țin de faptul că angajații instituțiilor așteaptă serul Pfizer și refuză să se imunizeze cu AstraZeneca.

Deși procesul de vaccinare a cadrelor didactice a început deja de câteva zile, din cei 28 de lucrători de la grădinița din Băcioi, doar doi sunt gata să se vaccineze și s-au înscris în lista persoanelor care vor să se imunizeze. Motivele sunt diverse – fie au dubii privind siguranța vaccinării în general, fie nu vor să se imunizeze cu serul AstraZeneca și așteaptă vaccinul Pfizer.

De partea cealaltă, primara localității s-a arătat uimită de această informație.

O situație similară am suprins-o și în comuna Tohatin. De pildă, din cei 30 de lucrători din cadrul grădiniței nr 223, doar jumătate vor să se imunizeze împotriva noului tip de coronavirus și s-au înscris în listă.

Potrivit lui Andrei Pavaloi, șeful interimar al Direcției municipale Educație, la moment, din 11 mii de lucrători didactici și personal auxiliar, doar circa 2000 de cadre de la licee și gimnazii și 1860 din instituțiile de educație timpurie și-au dat acordul să se imunizeze. Întrebat care sunt motivele.

Reticența față de procesul de vaccinare se atestă nu doar în rândul cadrelor didactice la nivel municipal.

Până astăzi, potrivit municipalității, în Chișinău au fost vaccinate peste 600 de cadre didactice, iar astăzi mai urmau să fie imunizate alte 400.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram