/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Patru deputați socialiști au lansat acuzații în adresa Maiei Sandu, după publicarea raportului la 100 de zile de mandat 

missing
05 aprilie 2021, ora 13:52

După ce săptămâna trecută președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și-a prezentat raportul la o sută de zile de mandat, socialiștii s-au grăbit să critice acest document, acuzând-o pe șefa statului de „haos instituțional”. Deputatul socialist Vasile Bolea a declarat că Maia Sandu „nu a realizat nicio promisiune și, al moment, sunt schimbări doar spre rău”.

„Din start vrem să spunem că aceste 100 de zile pot fi caracterizate printr-un singur cuvânt – dezamăgire. Pe cât de mari erau așteptările, pe atât de mare e și dezamăgirea. Lucrurile au evoluat într-o direcție proastă, aproape în toate domeniile. Am văzut raportul publicat vineri. Un raport chinuit, din punctul nostru de vedere. Dânsa încearcă să justifice de ce nu a făcut absolut nimic din ceea ce le-a promis cetățenilor. Era clar de la bun început că nu va face nimic și nu va fi capabilă”, a adăugat Bolea.

„Schimbări există, unele foarte puternice, dar nu spre bine. Azi avem și scumpiri, după scumpiri. Astăzi avem și haos instituțional”, a mai spus Bolea.

Și Vladimir Odnostalco a criticat raportul Maiei Sandu, spunând că „a promis multe, salarii, pensii mari, a promis că după alegeri diaspora se va întoarce, vedem altceva. Situația s-a înrăutățit. Este haos social. Când era Igor Dodon la conducere nu era așa. Noi găseam soluții pentru probleme”.

În context, deputatul Petru Burduja a menționat că „în cele 100 de zile, Maia Sandu a reușit să creeze locuri de muncă, doar la Președinție, pentru cei apropiați. Pentru oamenii de afaceri, a cerut lockdown”.

„Vreau să vă amintesc despre lipsa de transparență și promovarea persoanelor lipsite de integritate. De transparența promisă în campania electorală a uitat”, a declarat parlamentarul Grigore Novac.

Serviciul de presă al Președinției nu a comentat declarațiile socialiștilor.

Amintim că vineri, 2 aprilie, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a prezentat raportul pentru primele 100 de zile de activitate. Raportul conține trei priorități și 44 de acțiuni îndeplinite în această perioadă pentru a aduce Președinția în slujba oamenilor și pentru a scoate țara din criză, din izolare și din corupție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram