/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Reparația drumurilor - pusă pe stop până pe 25 aprilie, anunță edilul Capitalei

05 aprilie 2021, ora 18:35

Lucrările de plombare a gropilor și reparația drumurilor din țară nu vor putea fi efectuate mai devreme de 25 aprilie! Cel puțin asta susține edilul capitalei, Ion Ceban, care dă vina pe reprezentanții Ministerului Economiei, și spune că ei ar fi trebuit să asigure, încă din luna decembrie trecut, trecerea la metoda europeană de aplicare a asfaltului. În realitate, însă, abia pe 23 martie curent, Ministerul Economiei a aprobat normele tehnice, care prevăd aplicarea mixturilor asfaltice după standarde europene. Și dacă s-a trecut de acest obstacol, o altă problemă ar fi că, până în prezent, în țară, nu ar exista un laborator care să emită certificate de conformitate prestatorilor de servicii.

Șoferii spun că autoritățile moldovene sunt restante la capitolul drumuri. În Germania, spre exemplu, grosimea asfaltului din beton are 70 de centimetri, spune acest domn, pe când în Moldova, nu există cel puțin un laborator, care ar oferi certificate de conformitate pentru aplicarea asfaltului.

Potrivit specialiștilor din domeniu, până se va identifica o soluție privind aplicarea asfaltului conform standardelor europene, pe drumurile din țară, drumarii vor interveni doar acolo, unde gropile sunt mari și prezintă pericol pentru circulație. În capitală, prioritare se va acorda arterelor principale și drumurilor spre suburbii.

Primarului capitalei, Ion Ceban, crede că reprezentanții Ministerului Economiei şi Infrastructurii s-ar face vinovați de faptul că, în țară, nu există la moment asfalt, conform standardelor europene. Am încercat să obținem un comentariu de la instituția vizată, însă secretara ne-a spus că vor reveni ei cu un apel, ceea ce nu s-a mai întâmplat.

Chiar și așa, edilul continuă să dea asigurări că va discuta cu primministrul interimar, Aureliu Ciocoi, pentru a identifica o soluție pentru plombarea gropilor și pentru a finaliza lucrările începute, dar nefinisate până acum. Precizăm că, responsabilii din cadrul Ministerului Economiei au avut la dispoziție mai bine de patru ani, pentru a face posibilă trecerea cu succes de la standarde vechi la cele europene, privind mixturile asfaltice și aplicarea acestora.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram