/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Când va ajunge în țară vaccinul Sputnik-V? Răspunsul oferit de Ministerul Sănătății

missing
06 aprilie 2021, ora 19:15

Ministerul Sănățății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) anunță că au fost informate prin intermediul canalelor diplomatice că Federația Rusă este dispusă să ofere țării noastre un lot de vaccin Sputnik-V împotriva Covid-19.

Potrivit consilierei în comunicare a Ministerului Sănătății, Cristina Stratulat, pentru facilitarea importului lotului de vaccin, ministerul este în comunicare sistematică cu Fondul Rus de Investiții.

„MSMPS a fost informat prin intermediul canalelor diplomatice că partea rusă este disponibilă să ofere Republicii Moldova, în timpul apropiat, un lot de vaccin împotriva COVID-19 (Sputnik V). Pentru facilitarea importului lotului de donație, MSMPS este în comunicare sistematică cu Fondul Rus de Investiții”, a menționat Cristina Stratulat.

Precizăm că, Federația Rusă a anunțat că oferă Republicii Moldova 180 de mii de doze de vaccin Sputnik-V în calitate de ajutor umanitar. Amintim că, aflat într-o vizită de două zile în Capitala Federației Ruse, Igor Dodon și-a realizat un nou episod din vlogul săptămânal „Președintele Igor Dodon răspunde” dintr-un birou al Ambasadei R. Moldova la Moscova. Dodon a oferit câteva detalii legate de cele 180 de mii de doze de vaccin Sputnik pe care urmează să ni le ofere rușii.

Totodată, Republica Moldova va primi cu titlul peste 100 de mii de doze de vaccin Pfizer prin intermediul platformei COVAX. Dozele ar urma să ajungă în țara noastră până la sfârșitul lunii iunie.

Vaccinul rusesc Sputnik-V a fost autorizat de Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale pentru un an de zile, alături de alte două seruri, AstraZeneca și Pfizer.

Totodată, Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat la 4 martie că a început examinarea vaccinului rus Sputnik V împotriva COVID-19, etapă crucială în vederea utilizării sale în Uniunea Europeană.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram