/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

În baza unui link activ. Informații noi despre cum se va efectua programarea pentru vaccinare

missing
06 aprilie 2021, ora 12:22

Platforma de programare a persoanelor eligibile pentru vaccinare va fi lansată atunci când va fi disponibil un număr mai mare de doze, decât sunt în prezent. Un anunț în acest sens a fost făcut de către reprezentanții Ministerului Sănătății, pe 6 aprilie curent. 

Potrivit responsabililor, Agenția Națională pentru Sănătate Publică a elaborat împreună cu reprezentanții ministerului platforma de programare. Astfel, înscrierea se va face online, în baza unui link activ, care va fi disponibil pe paginile oficiale ale autorităților. Prin intermediul acestui link va fi putea fi selectat centrul de vaccinare, în funcție de locație sau de disponibilitatea vaccinului.

„Se va indica ora și ziua de vaccinare, se vor introduce datele personale cu IDNP, nume prenume, vârsta, numărul de telefon, email-ul. Persoana va fi înștiințată despre înregistrare printr-un email care va conține un număr unic. Acest cod va fi transmis către centrele de vaccinare. Ulterior, persoana se va duce cu confirmarea către centrul de vaccinare”, au spus reprezentanții ANSP.

În prezent, în Republica Moldova se desfășoară ce de-a doua etapă de vaccinare împotriva COVID-19. În cea dea doua etapă au fost imunizate 11 mii de persoane. Sunt eligibile persoanele cu vârsta de peste 60 de ani, cu comorbidități și cele care sunt implicate în serviciul public.

În ultimele 24 de ore au fost vaccinate 2 100 persoane. De la începutul campaniei de vaccinare au fost imunizate 49 624 de persoane.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram