/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Sondaj: Doar trei partide ar ajunge în Parlament, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri

06 aprilie 2021, ora 11:36

Doar trei partide din Republica Moldova ar ajunge în Legislativ, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare. Este vorba de PAS, PSRM și Partidul Șor. Cel puțin asta arată datele sondajului „Prezentarea rezultatelor studiului socio-politic, martie 2021”, prezentat astăzi de către e Date Inteligente (iData). 

Potrivit sondajului, cei mai mulți respondenți au spus că ar vota pentru Partidul Acțiune și solidaritate, adică 27,52 la sută.

Pe poziția doi s-a clasat PSRM cu 22,57 la sută, fiind urmat de Partidul „Șor”, pentru care ar putea vota doar 6,11.

Datele studiului mai arată că Partidul Nostru și Platforma DA sunt relativ aproape de pragul de accedere în Parlament.

Studiul a fost efectuat în martie, în cadrul a două studii de tip omnibus, numărul de respondenți 1314 persoane, metoda de colectare CATI. Datele colectate au fost ponderate după 5 criterii socio-demografice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram