Doar trei partide din Republica Moldova ar ajunge în Legislativ, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare. Este vorba de PAS, PSRM și Partidul Șor. Cel puțin asta arată datele sondajului „Prezentarea rezultatelor studiului socio-politic, martie 2021”, prezentat astăzi de către e Date Inteligente (iData). 

Potrivit sondajului, cei mai mulți respondenți au spus că ar vota pentru Partidul Acțiune și solidaritate, adică 27,52 la sută.

Pe poziția doi s-a clasat PSRM cu 22,57 la sută, fiind urmat de Partidul „Șor”, pentru care ar putea vota doar 6,11.

Datele studiului mai arată că Partidul Nostru și Platforma DA sunt relativ aproape de pragul de accedere în Parlament.

Studiul a fost efectuat în martie, în cadrul a două studii de tip omnibus, numărul de respondenți 1314 persoane, metoda de colectare CATI. Datele colectate au fost ponderate după 5 criterii socio-demografice.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!