Război în Ucraina, ziua 173: Explozii la Zatoka: 3 morți și 2 răniți. Rusia dă acordul ca experții AIEA să meargă la centrala din Zaporojie

politic

/VIDEO DOC/ Conducerea Consiliului Concurenței ar putea fi audiată din nou. Slusari: „Costurile la carburanți nu s-au schimbat” 

06 aprilie 2021, ora 10:30
Distribuie:

Conducerea Consiliului Concurenței ar putea fi audiată din nou. Platforma DA solicită ca reprezentanții instituției să vină la Parlament, pentru a informa dacă a fost pornită o anchetă în legătură cu „acțiunile coordonate ale companiilor petroliere”. În acest sens, președintele fracțiunii Platformei DA, Alexandr Sluari, a expediat o solicitare către președinta Legislativului, Zinaida Greceanîi.

Totodată, în solicitarea semnată de Slusari se menționează că audierilor trebuie să aibă loc în condițiile în care prețul la carburanți nu a scăzut.

„Timp de o lună cetățenii și agenți economici achită nejustificat aproape 2 lei per litru de benzină și motorină. Prețul petrolului din 3 martie a scăzut de la 70 la 61 dolari pe baril. Recent s-au micșorat cu 2 hrivne cifrele la benzinăriile Ucrainei. În Moldova cartelul petroliștilor ține artificial prețurile la carburanți la nivelul înalt”, a scris Alexandr Slusari pe pagina sa de Facebook.

Precizăm că pe 12 martie curent, în plenul Legislativului au fost desfășurate audieri privind majorările carburanților. Atunci, au fost audiați președintele ANRE, Veaceslav Untilă, și conducerea Consiliului Concurenței.

Astfel, după audieri s-a stabilit că Consiliul Concurenței urma să prezinte, în termen de maximum 30 de zile, Comisiei economie, buget și finanțe raportul de investigație și propunerile de redresare a situației.

În ultima perioadă, petroliștii din Republica Moldova au afișat majorări la carburanți mai multe săptămâni la rând. Majorările au început încă din luna decembrie a anului trecut, când atât benzina, cât și motorina s-au scumpit cu aproximativ 50 de bani. Anul 2020 s-a încheiat cu o scumpire de 1-2%. Ulterior, fiind înregistrate și alte scumpiri de aproape un leu.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram