S-a desfășurat cea de-a doua licitație din acest an privind acordarea dreptului de locațiune a încăperilor cu altă destinație decât cea locativă. Primăria Chișinău menționează că suma totală a tranzacțiilor constituie circa 1,7 milioane lei, fiind adjudecate 11 spații 

La concurs au fost expuse 17 spații, cu suprafețe de la 8,3m², până la 295,6 m², pentru drept de locațiune pe o perioadă de 5 ani. Prețul inițial pentru încăperile expuse a fost de la 5000 lei până la 350 000 lei. Din spațiile solicitate, patru au fost adjudecate prin licitație, iar restul prin negocieri directe.

Cel mai scump spațiu a fost adjudecat la suma de 700 mii lei, prețul inițial fiind de 100 mii lei. Acesta reprezintă un parter și subsol cu suprafața de 133,2m² din str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni.

În 2017, autoritățile publice locale a municipiului Chișinău au luat decizia de acordare prin concurs a dreptului de locațiune a încăperilor nelocuibile. Această acțiune este realizată cu scopul folosirii raționale a încăperilor enunțate și pentru acumularea de resurse suplimentare în bugetul local.

Licitațiile sunt organizate de Consiliul municipal Chișinău, în calitate de proprietar.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!