Război în Ucraina, ziua 172. Zelenski: Orice soldat rus care trage în centrala Zaporojie va deveni o „țintă specială”

politic

„Interzicerea plimbărilor în parc - o greșeală colectivă”. Premierul interimar spune că CSE se va întruni pentru a examina noi acțiuni

07 aprilie 2021, ora 16:26
Distribuie:

Premierul interimar, Aureliu Coicoi, recunoaște că interzicerea plimbărilor în parcuri și păduri a fost o greșeală colectivă a Comisiei pentru Situații Excepționale. Măsura respectivă a fost adoptată în cadrul ședinței comisiei din 1 aprilie curent.

„Recunosc, a fost o greșeală colectivă a membrilor Comisiei pentru Situații Excepționale, pentru că astfel de interdicție de a circula liber în parcuri, în păduri, locuri de distracție etc., de obicei, în mod normal se aplică doar atunci când se anunță lockdown”, a menționat Aureliu Coicoi în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Aureliu Ciocoi spune că CSE se va întruni din nou, pentru a examina noi acțiuni.

„Din fericire, nu suntem în lockdown, ceea ce aduce un nonsens pentru articolul respectiv din decizia Comisiei pentru Situații Excepționale. Prin urmare, prognozez că vom convoca iarăși ședința Comisiei pentru Situații Excepționale pentru a examina noi acțiuni, inclusiv reexaminarea acestui punct, oferindu-le cetățenilor posibilitatea să respire. Totuși e primăvară, toată lumea e dorită de razele soarelui cald și aer curat, dar, evident, într-o anumită limită de precauție sanitară pentru a nu permite supraaglomerarea parcurilor și spațiilor verzi, în special în municipiul Chișinău, pentru că în capitală este cea mai gravă situație în ceea ce privește pandemia”, a adăugat prim-ministrul în exercițiu.

Măsura respectivă a fost criticată dur, iar moldovenii s-au arătat nemulțumiți de această decizie.

Precizăm că pe 1 aprilie curent, printre măsurile restrictive impuse de CSE a fost și interzicerea aflării persoanelor în spații publice, cum ar fi parcuri, zone de agrement, terenuri de joacă, sau terenuri sportive.

Ulterior, comisiile de specialitate din Chișinău și Bălți au permis plimbările în parcuri și păduri.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram