Premierul interimar, Aureliu Coicoi, recunoaște că interzicerea plimbărilor în parcuri și păduri a fost o greșeală colectivă a Comisiei pentru Situații Excepționale. Măsura respectivă a fost adoptată în cadrul ședinței comisiei din 1 aprilie curent.

„Recunosc, a fost o greșeală colectivă a membrilor Comisiei pentru Situații Excepționale, pentru că astfel de interdicție de a circula liber în parcuri, în păduri, locuri de distracție etc., de obicei, în mod normal se aplică doar atunci când se anunță lockdown”, a menționat Aureliu Coicoi în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Aureliu Ciocoi spune că CSE se va întruni din nou, pentru a examina noi acțiuni.

„Din fericire, nu suntem în lockdown, ceea ce aduce un nonsens pentru articolul respectiv din decizia Comisiei pentru Situații Excepționale. Prin urmare, prognozez că vom convoca iarăși ședința Comisiei pentru Situații Excepționale pentru a examina noi acțiuni, inclusiv reexaminarea acestui punct, oferindu-le cetățenilor posibilitatea să respire. Totuși e primăvară, toată lumea e dorită de razele soarelui cald și aer curat, dar, evident, într-o anumită limită de precauție sanitară pentru a nu permite supraaglomerarea parcurilor și spațiilor verzi, în special în municipiul Chișinău, pentru că în capitală este cea mai gravă situație în ceea ce privește pandemia”, a adăugat prim-ministrul în exercițiu.

Măsura respectivă a fost criticată dur, iar moldovenii s-au arătat nemulțumiți de această decizie.

Precizăm că pe 1 aprilie curent, printre măsurile restrictive impuse de CSE a fost și interzicerea aflării persoanelor în spații publice, cum ar fi parcuri, zone de agrement, terenuri de joacă, sau terenuri sportive.

Ulterior, comisiile de specialitate din Chișinău și Bălți au permis plimbările în parcuri și păduri.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!