/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Medicii de familie vor selecta persoanele eligibile pentru vaccinare. Cine are prioritate

missing
07 aprilie 2021, ora 11:48

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 a fost extinsă pe data de 31 martie curent, pentru contingentele de persoane incluse la etapa a doua de vaccinare, conform Planului Național de Imunizare împotriva COVID-19.

Pe lângă lucrătorii medicali, sunt vaccinate și persoanele începând cu vârsta de 18 ani și până peste 60, care se află în zona de risc sporit față de COVID-19.

Medicii de familie se vor ocupa de selectarea persoanelor eligibile pentru vaccinare în funcție de disponibilitatea dozelor de vaccin.

Este acordată prioritate persoanelor  care au patologii de fon, precum boli cardio-vasculare cronice, arterioscleroză vasculară, hipertensiune arterială, boli bronho-pulmonare cronice, boli cerebro-vasculare cronice, boli renale cronice, diabet zaharat, boală renală cronică la dializă, obezitate, deficiențe imune severe, tumori maligne și persoanele cu vârsta de peste 60 ani.

În prezent, în Republica Moldova se desfășoară ce de-a doua etapă de vaccinare împotriva COVID-19, iar până în prezent au fost imunizați 51 574 de persoane.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram