Campania de vaccinare împotriva COVID-19 a fost extinsă pe data de 31 martie curent, pentru contingentele de persoane incluse la etapa a doua de vaccinare, conform Planului Național de Imunizare împotriva COVID-19.

Pe lângă lucrătorii medicali, sunt vaccinate și persoanele începând cu vârsta de 18 ani și până peste 60, care se află în zona de risc sporit față de COVID-19.

Medicii de familie se vor ocupa de selectarea persoanelor eligibile pentru vaccinare în funcție de disponibilitatea dozelor de vaccin.

Este acordată prioritate persoanelor  care au patologii de fon, precum boli cardio-vasculare cronice, arterioscleroză vasculară, hipertensiune arterială, boli bronho-pulmonare cronice, boli cerebro-vasculare cronice, boli renale cronice, diabet zaharat, boală renală cronică la dializă, obezitate, deficiențe imune severe, tumori maligne și persoanele cu vârsta de peste 60 ani.

În prezent, în Republica Moldova se desfășoară ce de-a doua etapă de vaccinare împotriva COVID-19, iar până în prezent au fost imunizați 51 574 de persoane.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!