Poliţia din Mozambic a descoperit 12 cadavre decapitate, cel mai probabil ale unor lucrători străini, în urma atacului jihadist revendicat de Statul Islamic, petrecut la finalul lunii martie în oraşul Palma, un important centru comercial din nordul ţării, aflat în apropierea mai multor proiecte de exploatare a gazelor naturale în valoare de 60 de miliarde de dolari., informează Reuters, citat Digi 24

Comandantul poliţiei locale a declarat că nu e sigur de naţionalităţile celor 12 persoane dar a a apreciat că e vorba despre străini deoarece erau albi.

„Au fost legaţi şi decapitaţi aici”, a declarat oficialul poliţiei din oraşul Palma.

Provincia Cabo Delgado, unde se află oraşul Palma, este din 2017 scena unei rebeliuni islamiste în creştere, asociate cu gruparea Stat Islamic.

Pe 24 martie, zeci de oameni au fost ucişi într-un atac jihadist în oraşul Palma şi alte câteva sute, localnici şi străini, au fost salvaţi. De asemenea, şapte persoane au fost ucis într-o ambuscadă, în timp ce încercau să scape dintr-un hotel asediat de terorişti şi în care se refugiaseră aproape 200 de persoane.

Printre morţi s-au numărat un britanic şi un sud-african. Ulterior, forţele militare şi de securitate au reuşit să controleze zona şi să îi evacueze pe cei refugiaţia în hotel.

Liderii ţărilor din regiune, Africa de Sud, Botswana, Zimbabwe şi Mozambic, au decis trimiterea unei misiuni militare în cursul acestei luni.

Un alt masacru s-a produs în Mozambic în noiembrie 2020, când bărbaţi înarmaţi au decapitat cel puţin 20 de adolescenţi şi bărbaţi care participau la o ceremonie de iniţiere în nordul ţării.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!