politic

/DOC/ Curtea Constituțională a respins o sesizare a unui deputat PAS, care se referă la legea bugetului

08 aprilie 2021, ora 18:01
Distribuie:

Magistrații Înaltei Curți au declarat inadmisibilă sesizarea depusă de către deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Dumitrul Alaiba, care a cerut să fie declarată neconstituțională o prevedere din legea bugetului pentru anul 2021. Decizia a fost pronunțată pe 8 aprilie curent. 

Alesul poporului a solicitat magistraților să fie declarată neconstituțională prevederea care reglementează acumularea mijloacelor financiare la bugetul de stat din aplicarea amenzilor și sancțiunilor. Magistrații și-au motivat decizia de a declara inadmisibilă sesizarea prin faptul că Curtea nu deține competența de a verifica dacă sursele stabilite de Guvern în legile bugetare sunt certe.

„Verificarea acestui aspect ține de competența constituțională a Parlamentului, care aprobă bugetul de stat și exercită controlul asupra lui, reglementează prin lege modul de formare, administrare și utilizare a resurselor financiare ale statului, precum și a impozitelor, taxelor și altor venituri ale bugetului de stat”, se arată în decizia Curții.

Menționăm că în bugetul de stat pentru anul 2021, la capitolul venituri, a fost inclusă o linie bugetară separată: amenzi și sancțiuni, în sumă de 300 de milioane de lei.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram