/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

/DOC/ Toate măsurile care intră în vigoare, după ședința de astăzi a CSE. A fost publicată decizia integrală

missing
08 aprilie 2021, ora 19:51

A fost publicată noua decizie a CSE. Astfel, întruniți astăzi, 8 aprilie, în ședință, membrii Comisiei pentru Situații Excepționale au stabilit că se permite aflarea în parcuri sau zone de agrement, a grupurilor nu mai mari de 3 persoane, cu excepția membrilor unei familii. CSE a precizat că vor fi aplicate regulile de traversare a frontierei de stat a Republicii Moldova, menționate în Hotărârea nr 51 a CNESP din 19 martie.

O decizie importantă aprobată astăzi de CSE prevede extinderea Listei medicamentelor compensate pentru tratamentul pacienților cu forme ușoare și moderate de COVID-19 în condiții de ambulatoriu. Adică, pacienții care se tratează la domiciliu vor primi medicamente compensate în proporție de 100%, anterior fiind până la 70%.

Totodată, autoritățile publice locale de nivelul I și II vor întreprinde măsuri de susținere socială a persoanelor în dificultate, celor  cu dizabilități și vârstnicilor, prin implicarea asistenților sociali comunitari, a lucrătorilor sociali și a voluntarilor din rândul populației.

Membrii CSE au aprobat un șir de acțiuni în scopul susținerii agenților economici. Astfel, a fost extinsă  până la 31 mai 2021 perioada de implementare a Programului de subvenţionare a dobânzilor și a Programului de rambursare a TVA.

De asemenea, CSE a aprobat o excepție privind procesul de studii, fiind permisă organizarea stagiilor de practică în învățământul profesional tehnic și superior pentru elevii și studenții din grupele absolvente. Mai mult, vor putea fi reluate antrenamentele pentru pregătirea la turneele internaționale a sportivilor.

Vedeți mai jos decizia integrală a CSE:

Amintim că în Republica Moldova a fost instituită stare de urgență până pe 30 mai curent.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram