/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/DOC/ Secretarul general al Președinției va face un demers către Guvern, pentru a nu admite majorarea tarifelor la Casa Presei

missing
08 aprilie 2021, ora 12:16

Secretarul general al Președinției, Andrei Spînu, va face un demers către Guvern prin care să se reactiveze ordinul care prevedea că mass-media beneficiază de cel mai mic preț posibil la stabilirea tarifelor pentru chirie, în clădirile administrate de Executiv.

Secretarul a publicat pe pagina sa de Facebook ordinul prin care secretara generală a Guvernului a dispus abrogarea dispoziției anterioare a Cancelariei de Stat prin care se stabilea tarifele pentru chirie în clădirile administrate de Executiv, în care își desfășoară activitatea instituțiile mass-media.

Liliana Iaconi a ordonat abrogarea dispoziției Cancelariei de Stat din 9 septembrie 2019 cu privire la stabilirea coeficientului de piață la determinarea cuantumului chiriei bunurilor, proprietate publică în cadrul contractelor de locațiune perfectate cu organele mijloacelor de informare în masă.

Anterior, Cancelaria de Stat a motivat majorările tarifare prin faptul că Legea bugetului de stat pentru anul 2021 prevede că pentru încăperile folosite de organele mijloacelor de informare în masă coeficientul de piață se stabilește în intervalul de la 1,0 la 1,5. Astfel, coeficientul de piață a fost majorat.

Amintim că, organizațiile neguvernamentale din domeniul mass-media și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu intenția Cancelariei de Stat de a majora tarifele de locațiune de către mijloacele de informare în masă a spațiilor în clădirile proprietate publică și solicită intervenția urgentă pentru a nu admite acest lucru.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram