Secretarul general al Președinției, Andrei Spînu, va face un demers către Guvern prin care să se reactiveze ordinul care prevedea că mass-media beneficiază de cel mai mic preț posibil la stabilirea tarifelor pentru chirie, în clădirile administrate de Executiv.

Secretarul a publicat pe pagina sa de Facebook ordinul prin care secretara generală a Guvernului a dispus abrogarea dispoziției anterioare a Cancelariei de Stat prin care se stabilea tarifele pentru chirie în clădirile administrate de Executiv, în care își desfășoară activitatea instituțiile mass-media.

Liliana Iaconi a ordonat abrogarea dispoziției Cancelariei de Stat din 9 septembrie 2019 cu privire la stabilirea coeficientului de piață la determinarea cuantumului chiriei bunurilor, proprietate publică în cadrul contractelor de locațiune perfectate cu organele mijloacelor de informare în masă.

Anterior, Cancelaria de Stat a motivat majorările tarifare prin faptul că Legea bugetului de stat pentru anul 2021 prevede că pentru încăperile folosite de organele mijloacelor de informare în masă coeficientul de piață se stabilește în intervalul de la 1,0 la 1,5. Astfel, coeficientul de piață a fost majorat.

Amintim că, organizațiile neguvernamentale din domeniul mass-media și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu intenția Cancelariei de Stat de a majora tarifele de locațiune de către mijloacele de informare în masă a spațiilor în clădirile proprietate publică și solicită intervenția urgentă pentru a nu admite acest lucru.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!