Un bărbat anunțat în căutare națională pentru trecerea clandestină a hotarului, a fost reținut de polițiștii de frontieră în timp ce încerca din nou să treacă frontiera de stat în mod ilegal. Cazul a fost consemnat miercuri, 7 aprilie, la punctul de trecere a frontierei Ceadîr-Lunga, moldoveanul fiind surprins și stopat la doar 20 metri.

Patrula de menținere a regimului în punctul de trecere a frontierei Ceadîr-Lunga 2 au observat o persoană  care se deplasa din interiorul țării spre Ucraina, prin ocolirea intenționată a punctului de trecere.

La scurt timp, polițiștii au intervenit și au reținut persoana. Aceasta s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 53 de ani, din raionul Cimișlia, iar numele lui figurează în alte două dosare penale pentru traversarea clandestină a hotarului.

Eschivându-se de a se prezenta la organul de urmărire penală pentru audieri, acesta a fost anunțat în căutare națională.

În luna martie curent, bărbatul a fost reținut pentru aceeași infracțiune ulterior a fost escortat la Procuratura raionului Taraclia pentru audieri, care a decis cercetarea în continuare al acestuia în stare de libertate.

Acest fapt însă nu l-a descurajat pe bărbat, încercând și pentru a treia oară să treacă ilegal hotarul. Ca urmare, pe numele bărbatului a fost înregistrată încă o cauză penală pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, conform art. 362 al. 1 Cod Penal al Republicii Moldova.

Sursa: border.gov.md

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!