/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/FOTO/ Spitalele din R. Moldova vor fi dotate cu stații de producere a oxigenului medical

missing
08 aprilie 2021, ora 14:00

20 stații de producere a oxigenului medical vor fi instalate în cadrul instituțiilor medico-sanitare publice republicane, municipale și raionale,  datorită proiectului Băncii Mondiale. Ministerul Sănătății menționează că este o inițiativă pentru a lupta contra COVID-19.

Astfel, spitalele raionale din Cahul, Căușeni, Edineț, Soroca, Orhei, Ungheni, Florești, Comrat, Hâncești, Criuleni, Anenii Noi, Spitalul Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco”,  Spitalul Clinic Municipal Nr.1, Spitalul Cancelariei de Stat vor beneficia de stații de oxigen cu o capacitate de 16,8 m³/h.

Iar, IMSP SCM „Sfânta Treime”, IMSP SCR „Timofei Moșneaga”, Institutul de Medicină de Urgență, IMSP Spitalul Clinic Bălți, IMSP SCM ”Sf. Arh. Mihail”, IMSP Institutul Mamei și Copilului – cu o capacitate de 54,5 m³/h.

 

Conform Ministerului Sănătății, trei stații de oxigen, deja au fost instalate în cadrul spitalului raional Hâncești, Criuleni și Spitalul Cancelariei de Stat.

Oxigenoterapia ar fi importantă în tratamentul pacienților cu insuficiență respiratorie cauzată de COVID-19, care necesită un suport de oxigen imediat pentru a putea susține funcțiile vitale ale organismului. Datorită instalațiilor de producere a oxigenului medical, spitalele vor putea face față tratamentului pacienților cu forme grave și medii de COVID-19.

MSMPS informează că, pentru asigurarea instituțiilor medicale cu dispozitive medicale pentru oxigenoterapie, până la moment au fost achiziționate 92 ventilatoare și 400 concentratoare de oxigen, în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova” .

Sursă foto: https://msmps.gov.md

În următoarea perioadă, urmează să fie achiziționate alte 200 de ventilatoare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram