/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Mai multe decizii ale CSE, ajustate! În ce condiții nu mai este necesar testul COVID la intrarea în țară

missing
08 aprilie 2021, ora 14:46

Premierul interimar al Republicii Moldova a anunțat o serie de ajustări la deciziile de săptămâna trecută ale Comisiei pentru Situații Excpeționale. Potrivit lui Aureliu Ciocoi, a fost anulat „compartimentul care se referea la prerogativele Poliției de Frontieră”. Asta deoarece, spune șeful interimar al Guvernului, aducea neclarități.

Anterior, acesta prevedea în mod obligatoriu testul negativ la COVID la intrarea în țară.

„Rămâne în vigoare următoarea regulă. Dacă o persoană nu are test negativ, completează fișa epidemiologică și se obligă să stea 14 zile în carantină. Excepție constituie dacă face test negativ la a 10-a zi”, a anunțat premierul interimar Aureliu Ciocoi.

Ciocoi a mai anunțat după ședința CSE că Ministerul Sănătății va extinde lista medicamentelor compensate de stat pentru pacienții care se tratează de COVID – 19 la domiciliu.

„ În proporție de 100% și pentru persoane asigurate și cele neasigurate”, a explicat Aureliu Ciocoi.

Premierul interimar a mai menționat că va fi extins programul de stat de subvenționare a dobânzilor, până în data de 31 mai 2021. De asemenea, a anunțat extinderea programului de rambursare TVA până în  31 Mai 2021.

Prevederea care interzicea plimbările în parcuri, a fost, de asemenea, anulată prin aceeași decizie a CSE.

Lista tuturor deciziilor luate de Comisia pentru Situații Excepționale urmează să fie făcută publică de Guvern astăzi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram