/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone, reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski

Moderna spune că livrările de vaccinuri COVID-19 destinate Europei sunt în grafic

missing
08 aprilie 2021, ora 08:18

Compania farmaceutică americană Moderna este în grafic cu respectarea numărului vaccinuri COVID-19 promise Uniunii Europene, a declarat miercuri un purtător de la Moderna, după ce în presa germană au apărut informaţii referitoare la posibile întârzieri, transmite Reuters.

“Moderna este angajată să îşi îndeplinească toate obligaţiile contractuale privind livrările trimestriale convenite cu Comisia Europeană şi statele membre individuale”, a precizat purtătorul de cuvânt. “Livrările pentru luna aprilie sunt în grafic pentru a respecta intervalele comunicate anterior guvernelor”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Publicaţia de limba germană Business Insider, citând surse din Ministerul Sănătăţii din Germania, a informat anterior că este posibil ca livrarea a până la 878.400 de doze de vaccin Moderna, programate pentru intervalul 26 aprilie-2 mai, să nu mai poată fi făcută, scrie agerpres.ro.

În replică, Moderna a subliniat că firma “nu anulează livrări dar uneori poate oferi noi informaţii actualizate cu privire la calendarul livrărilor, pe baza evoluţiei producţiei”.

La rândul său, Ministerul german al Sănătăţii a informat că Moderna nu a comunicat vreo modificare în calendarul său de livrări.

Moderna nu a oferit cifre exacte cu privire la numărul de doze de vaccin care trebuie să ajungă în fiecare lună în Europa, însă anterior a confirmat că în 2021 livrările vor include 160 de milioane de doze pentru UE şi 17 milioane de doze pentru Marea Britanie. La nivel global, compania americană s-a angajat să producă cel puţin 700 milioane de doze în acest an.

Ingredientele pentru vaccinurile COVID-19 marca Moderna şi destinate Europei, Canadei, Japoniei, Coreei de Sud şi altor ţări din afara SUA sunt produse la facilităţile firmei Lonza din Elveţia, după care sunt ambalate în fiole la facilităţi din Spania şi Franţa.

Atât în Germania cât şi în restul Uniunii Europene există în continuare îngrijorări cu privire la numărul de vaccinuri disponibile, după ce, în prima fază, livrările către blocul comunitar au rămas în urma celor spre Marea Britanie şi SUA.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram