/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Numărul elevilor și profesorilor infectați cu noul coronavirus. Ultimele date prezentate de Ministerul Educației

missing
08 aprilie 2021, ora 10:52

În școlile din țară 214 elevi și 254 de profesori au fost diagnosticați cu COVID-19. Datele au fost prezentate pe 8 aprilie de către reprezentații Ministerului Educației. Alți 2 312 elevi și 135 de profesori au fost plasați în autoizolare.

Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 126 de persoane, iar alte 74 se află în autoizolare.

În perioada 29 martie – 2 aprilie, în universitățile de țară au fost confirmați pozitiv cinci studenți, 12 cadre didactice și șapte cadre auxiliare, iar în autoizolare au fost plasați un student, cinci cadre didactice și trei cadre auxiliare.

În colegii au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus, 18 elevi, 14 cadre didactice și 24 de persoane care fac parte din personalul auxiliar.

25 de grădinițe și 71 de grupe de copii se află în carantină. 24 de copii sunt confirmați pozitiv, iar alți 2 472 se află în autoizolare. 124 de educatori au fost confirmați pozitiv, iar în autoizolare se află 162.

Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 110 persoane, iar alte 230 se află în autoizolare.

Conform ultimelor date actualizate:

– 407 instituții de învățământ general activează exclusiv online;
– 419 instituții activează cu program cu participare fizică a elevilor claselor primare, precum și a unui contingent de 50% din numărul total de elevi ai claselor absolvente;
– 146 de instituții desfășoară procesul educațional cu prezența fizică a elevilor din învățământul primar și elevilor din clasele absolvente;
– 268 de instituții activează cu prezența fizică a elevilor în instituțiile de învățământ, cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică privind prevenirea și răspândirea COVID-19.

La data de 7 aprilie, din cauza creșterii cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19, au fost plasate în carantină și desfășoară studiile la distanță alte zece instituții din țară și 82 de clase.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram