/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Premieră mondială în domeniul medicinei. Unei femei din SUA i s-a transplantat o trahee umană

missing
08 aprilie 2021, ora 10:07

În SUA a avut loc o premieră mondială în domeniul medicinei. Pentru prima dată în istorie a fost posibil de făcut un transplant de trahee umană. Până acum au fost făcute doar transplanturi de trahee sintetică, din celule stem. Acest succes uluitor se datorează echipei de medici din spitalul Mount Sinai din New York.

Sonia Sein este femeia de 56 ani, căreia ia fost transplantată o altă trahee. După ce timp de mulți ani s-a chinuit să respire și s-a temut că s-ar putea sufoca în somn, Sonia Sein spune că se simte suficient de bine pentru a dansa cu nepoții ei, relatează CNN.

Operația  de transplant prin care a trecut Sein a durat aproximativ 18 ore și a fost nevoie de circa 50 de specialiști – chirurgi, asistente medicale, anesteziști, specialiști în căile respiratorii și medici rezidenți.

„S-a descurcat incredibil de bine, sincer, mai bine decât am crezut vreodată. Ceea ce este cu adevărat interesant e faptul că celulele ei cresc în traheea donatorului. Așadar, traheea donatorului devine încet a ei”, a spus medicul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram