În SUA a avut loc o premieră mondială în domeniul medicinei. Pentru prima dată în istorie a fost posibil de făcut un transplant de trahee umană. Până acum au fost făcute doar transplanturi de trahee sintetică, din celule stem. Acest succes uluitor se datorează echipei de medici din spitalul Mount Sinai din New York.

Sonia Sein este femeia de 56 ani, căreia ia fost transplantată o altă trahee. După ce timp de mulți ani s-a chinuit să respire și s-a temut că s-ar putea sufoca în somn, Sonia Sein spune că se simte suficient de bine pentru a dansa cu nepoții ei, relatează CNN.

Operația  de transplant prin care a trecut Sein a durat aproximativ 18 ore și a fost nevoie de circa 50 de specialiști – chirurgi, asistente medicale, anesteziști, specialiști în căile respiratorii și medici rezidenți.

„S-a descurcat incredibil de bine, sincer, mai bine decât am crezut vreodată. Ceea ce este cu adevărat interesant e faptul că celulele ei cresc în traheea donatorului. Așadar, traheea donatorului devine încet a ei”, a spus medicul.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!