Alte 1 428 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate pe 8 aprilie în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, șapte sunt de import. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 239 146.

În total au fost efectuate 6 679 de teste. Din numărul total de cazuri, 20 au fost înregistrate în rândul lucrătorilor medicali. Este vorba despre patru medici, șapte asistenți medicali și nouă membri ai personalului auxiliar.

În spitalele din țară sunt internați 3 693 de pacienți confirmați cu COVID-19, dintre care 319 sunt în stare extrem de gravă. 61 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată.

În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19 se află 8 597 de persoane, iar 19 423 sunt sub supraveghere la domiciliu.

Pe 8 aprilie alte 1 105 persoane au fost vindecate. În total, 219 728 de persoane au fost tratate de COVID-19.

Din nefericire, 39 de persoane au pierdut lupta cu infecția.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!