La un an de la începutul pandemiei, medicii au ajuns în situația în care nu știu care pacient diagnosticat cu COVID-19 ar fi prioritar de internat, pentru că locurile sunt foarte limitate. Despre aceasta a declarat șefa departamentului COVID-19 din cadrul Spitalului Clinic Municipal „Sfânta Treime”, Tatiana Harghel.

Ea a precizat că în a doua jumătate a anului 2020 a devenit mult mai complicat de gestionat situația pandemică, decât în primele șase luni ale anului trecut. Pacienții au început să facă o formă mai gravă a bolii. COVID-19 nu mai răspunde la tratamentul care era aplicat și părea efectiv.

„Emoționant este fiecare deces care ni se raportează dimineața, când mamele fiind în vârstă vin să-și ia certificatul de deces al copilului, când soțul sau soția stau într-o secție și celălalt decedează în reanimare. Este destul de complicat să ne apropiem și să-i anunțăm. Este emoționant atunci când decedează colegi de ai noștri”, a spus Tatiana Harghel.

Spitalul „Sfânta Treime” a început să primească pacienți infectați cu coronavirus 1 aprilie 2020, la Centrul COVID MoldExpo. Atunci, o parte din personalul medical a fost detașat și și-a început activitatea acolo.

Din 1 august 2020, o bună parte din spital a fost reprofilat pentru tratamentul pacienților infectați. Inițial erau până la 190 de paturi destinate pacienților cu COVID-19, ulterior, numărul acestora a fost extins până la 300 de paturi. Alte 24 de paturi sunt în secția terapie intensivă.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!