Persoanele care obțin venituri din câștigurile de la jocurile de noroc și pariuri sportive realizate prin intermediul rețelelor de comunicații sunt îndemnate să se supună impozitării cu 12 %. Îndemnul vine din partea Serviciului Fiscal de Stat.

SFS recomandă contribuabililor să se conformeze voluntar la respectarea prevederilor legislației în vigoare. Câştigul obţinut prin intermediul reţelelor de comunicaţii electronice reprezintă valoarea totală a sumei retrase din contul de joc. Respectiv, veniturile din câștigurile de la jocurile de noroc și loterii, pariuri realizate de către persoanele fizice, prin intermediul rețelelor de comunicații electronice se supun impozitării cu 12%.

Amintim că din 01 ianuarie curent, în Codul Penal al Republicii Moldova a fost adăugat articolul 2423- Încălcarea legislației privind organizarea și desfășurarea jocurilor de noroc care constituie monopol de stat. Articolul respectiv prevede răspundere penală pentru organizarea și desfășurarea pe teritoriul Republicii Moldova a activităților în domeniul jocurilor de noroc care constituie monopol de stat, de către persoane neautorizate, precum și orice acțiuni de import, promovare, susținere, intermediere, facilitare sau încurajare a acestor activități, inclusiv prestarea de servicii de plată sau plată electronică .

Astfel, în scopul asigurării unei interacțiuni bazate pe angajamente reciproce, SFS îndeamnă cetățenii să respecte prevederile legislative.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!