După ce premierul interimar al Republicii Moldova, Aureliu Ciocoi, a recunoscut că propunerea privind instituirea stării de urgență a fost folosită în scopuri politice, liderul PSRM, Igor Dodon, a menționat că unele declarații ale pri-ministrului sunt „greu de interpretat”. 

„Îl înțeleg pe domnul Ciocoi. Este un ministru de Externe destul de bun, a fost un consilier prezidențial bun, a fost un ambasador bun. Înțeleg că îi este cam dificil în funcția de prim-ministru și el se plânge pe aceasta, că i-au sărit toți în cap. Și mai face unele declarații care sunt puțin cam greu de interpretat. Repet încă o dată – starea de urgență are drept scop ajutorul oamenilor”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii sale „Președintele răspunde”.

În cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, Aureliu Ciocoi a recunoscut că instituirea stării de urgență a fost folosită în scopuri politice.

„Eu pot să recunosc că inițiativa sau recomandarea cu care am venit în fața Parlamentului a fost utilizată în scopuri politice. Evident că politicienii încearcă să își acumuleze dividente din orice posibilitate, este un lucru absolut firesc în viața oricărui stat”, a menționat premierul interimar.

Tot atunci, premierul interimar a menționat că ar fi fost suficient ca starea de urgență din Republica Moldova să fie instituită pentru 30 de zile.

Amintim că în Republica Moldova este stare de urgență până 30 mai curent, fiind instituită de Parlament, la propunerea Guvernului.

Ciocoi recunoaște că starea de urgență de 60 de zile este nejustificată și a fost utilizată în scopuri politice

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!