/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

„IT nu e doar despre cod”. GoParrot și GirlsGoIT au lansat un program de orientare și ghidare în domeniul IT

09 aprilie 2021, ora 09:48

„IT nu este doar despre cod” este o serie de evenimente care are drept scop să informeze tinerii despre oportunitățile non-IT pe care le oferă tehnologiile și să explice că tehnologiile nu țin doar de domeniul programării.

Programul deja în desfășurarea ilustrează aspecte ale tehnologiilor care țin de domenii conexe: IT în mass media, jurnalism, sănătate etc. Totodată, programul are drept scop de a crea o imagine de ansamblu despre tehnologii care sunt destinate tuturor, oriunde.

Evenimentul de lansare a avut loc la finele lunii februarie curent, în cadrul căruia au fost abordate subiecte actuale legate de tehnologii și anume – securitatea digitală, identitatea digitală și noțiunea de cetățenie digitală.

În urma evenimentului de lansare, a fost dat startul primei runde de ateliere online, care s-au referit și urmează a se referi la următoarele subiecte:

  1. Despre IT în administrație, jurnalism, sistemul medical, justiție, forțele de ordine, etc. Inteligența Artificială și colectarea de date.
  2. Înțelegerea comportamentului și necesităților consumatorului. Necesitățile de business, asigurarea calităţii produsului.
  3. Codul scris – nu este noua invenție a roții – IT-ul nu este doar cod și programare. (Studii de caz)

În data de 22 aprilie, ora 17:30, va fi desfășurat cel de-al treilea workshop al programului,  în cadrul căruia, inginerii QA împreună cu Product Owner și Tech Lead vor discuta despre necesitățile de business și necesitățile consumatorului. Se va discuta despre importanța asigurării calității produsului, cum are loc acest proces, care sunt etapele de dezvoltare și cum revoluționăm piața.

Totodată, vom descoperi profesiile QA, Product Owner și Tech Lead și felul lor de a colabora eficient.

Pentru mai multe detalii despre eveniment, dar și cum te poți înregistra accesează pagina de Facebook a evenimentului aici.

(P.) Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției TV8. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram