Serviciul de Informații și Securitate solicită blocarea site-ului unui alt portal care promovează știri false cu privire la evoluția COVID-19 și la măsurile de protecție și prevenire.

„Menționăm, că resursa în cauză a publicat o știre falsă cu privire la „deciziile” adoptate de către autoritățile Republicii Moldova, potrivit căreia, „din 15 aprilie Moldova renunță la purtarea obligatorie a măștii”, precum și „deschiderea la 100% a capacității magazinelor și restaurantelor”. În realitate, asemenea decizii nu au fost adoptate până la moment de către autoritățile Republicii Moldova, iar conținutul articolului a fost preluat dintr-o știre care datează din martie 2021 și se referă la anunțul autorităților din statul american Texas, textul fiind parțial adaptat”, spun reprezentații SIS.

Potrivit informațiilor, resursa menționată a distribuit și alte știri false care nu sunt conexe subiectului COVID-19.

În urma analizei activității rețelei de resurse fake-news a fost stabilită și persoana care stă în spatele portalului.

„De asemenea, în vederea promovării „știrilor false”, sunt folosite grupurile de comunicare populare din rețeaua de socializare Facebook, prin utilizarea a multiple conturi false”, spun reprezentanții SIS.

Amintim că miercuri, 7 aprilie, SIS a anunțat despre blocarea unui alt site care distribuia informații false.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!