/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

SIS-ul cere blocarea unui alt site care distribuie știri fake

09 aprilie 2021, ora 17:20

Serviciul de Informații și Securitate solicită blocarea site-ului unui alt portal care promovează știri false cu privire la evoluția COVID-19 și la măsurile de protecție și prevenire.

„Menționăm, că resursa în cauză a publicat o știre falsă cu privire la „deciziile” adoptate de către autoritățile Republicii Moldova, potrivit căreia, „din 15 aprilie Moldova renunță la purtarea obligatorie a măștii”, precum și „deschiderea la 100% a capacității magazinelor și restaurantelor”. În realitate, asemenea decizii nu au fost adoptate până la moment de către autoritățile Republicii Moldova, iar conținutul articolului a fost preluat dintr-o știre care datează din martie 2021 și se referă la anunțul autorităților din statul american Texas, textul fiind parțial adaptat”, spun reprezentații SIS.

Potrivit informațiilor, resursa menționată a distribuit și alte știri false care nu sunt conexe subiectului COVID-19.

În urma analizei activității rețelei de resurse fake-news a fost stabilită și persoana care stă în spatele portalului.

„De asemenea, în vederea promovării „știrilor false”, sunt folosite grupurile de comunicare populare din rețeaua de socializare Facebook, prin utilizarea a multiple conturi false”, spun reprezentanții SIS.

Amintim că miercuri, 7 aprilie, SIS a anunțat despre blocarea unui alt site care distribuia informații false.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram