/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/UPDATE FOTO/ Noi detalii despre perchezițiile CNA în dosarul privind obținerea frauduloasă a cetățeniei române

missing
09 aprilie 2021, ora 16:25

UPDATE: În urma acțiunilor de urmărire penală, CNA și procurorii au ridicat mai multe probe relevante pentru cauzele penale, inclusiv înscrisuri de ciornă, contracte, tehnica de calcul, ștampile și alte obiecte.

Acestea urmează a fi examinate în dosarele deschise pentru trafic de influență, săvârșit prin prestarea de servicii contra unor plăți ilicite.

Deocamdată nu a fost stabilit statutul procesual al persoanelor vizate, urmând ca acesta să fie decis după administrarea probelor ridicate în timpul perchezițiilor.

Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală, iar cercetările în aceste cazuri continuă.

Știrea inițială: Ofițerii de urmărire penală a Centrului Național Anticorupție (CNA) desfășoară percheziții la câteva adrese în dosarele pornite pe obținerea frauduloasă a cetățeniei române. Descinderile au loc la companiile Just Consult si Document Park.

„CNA și procurorii urmează să examineze mai multe acte confirmative pe care le-au ridicat de la sediile acestor companii, pentru a fortifica probatoriul în dosarele deschise pentru trafic de influență, săvârșit prin prestarea de servicii contra unor plăți ilicite”, se arată în nota informativă a CNA.

Precizăm că, marţi, 3 martie, ofiţerii CNA şi procurorii au operat percheziţii la domiciliile şi la birourile unor persoane vizate într-o schemă, de corupere şi trafic de influenţă, prin care mai mulţi moldoveni ar fi fost ajutaţi să obţină diverse servicii pentru redobândirea cetăţeniei române, contra cost. Trei dintre acestea au fost escortate la CNA şi reţinute pentru 72 de ore.

Sursa foto: cna.md

Sursa foto: cna.md

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram