/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Noi explozii, ajutor UE și pericol atomic. Stefanciuk a semnat legea mobilizării

Vaccinarea deputaților - mărul discordiei în Parlament. Diacov: „Se umflă urechile de populism”

missing
09 aprilie 2021, ora 10:52

Dispute au fost la ședința de vineri a Parlamentului în legătură cu planificarea procesului de vaccinare a deputaților. Unii aleși ai poporului au spus că legislatorii trebuie imunizați atunci când va fi disponibil un număr mai mare de vaccinuri, alții au declarat că trebuie vaccinați deputații care au peste 60 de ani și care au comorbidități. 

Igor Grosu, deputat al Partidului Acțiune și Solidaritate: „Păcat că nu am discutat despre înscrierile deputaților pentru vaccinare la Biroul permanent. Este corect ca pensionarii, cei care suferă de boli să beneficieze în primul rând, iar noi să mai așteptăm. Poate că în cazul decanilor de vârstă din Parlament ar trebui să ne gândim”.

Vlad Batrîncea, deputat al Partidului Socialiștilor: „Credem că astăzi, când vaccinuri nu sunt suficiente, deputații trebuie să aștepte până când vaccinurile vor fi disponibile”.

Dumitru Diacov, deputat al Partidului Democrat: „Cât am fost internat în spital, am avut ocazia să urmăresc declarațiile deputaților și partidelor în legătură cu COVID-19. Mi se umflă urechile de populism”.

Alexandru Slusari, deputat al Platformei DA: „Niciun deputat din Platforma DA nu s-a adresat pentru vaccinare. Propun tuturor colegilor să terminați acest PR. Nu vom face PR din tragedia prin care trece Republica Moldova”.

Ruxanda Glavan, deputată a platformei Pentru Moldova: „Declarați că nu faceți populisme, dar de fapt asta faceți. Am primit și eu acea notificare. Secretariatul face o planificare și nu demarează procedura de vaccinare. Îndemn pe toți deputații care se încadrează în vârsta de peste 60 de ani și au comorbidități să se adreseze la medicul de familie și să se înregistreze”.

Parlamentul pregătește o listă cu deputații și membrii secretariatului care urmează să fie vaccinați împotriva COVID – 19. Pentru a estima câte doze sunt necesare, secretariatul Legislativului a cerut ca până în data de 12 aprilie, la amiază, cei care își doresc să își facă vaccinul să prezinte o serie de informații personale în baza cărora vor fi întocmite listele.

Se întâmplă în situația în care deocamdată nu au fost imunizate toate cadrele medicale din țară, iar campania de vaccinare împotriva noului coronavirus decurge extrem de lent, până în prezent, fiind vaccinați puțin peste 50 de mii de oameni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram