Termenul de activitate a Comisiei speciale privind analiza situației economico-financiare de la Î.S. „Calea Ferată a Moldovei” și rezultatul activității ramurii de transport feroviar pentru perioada 2010-2020, a fost extins cu 30 de zile. O hotărâre în acest sens a fost adoptată de Parlament.

Comisia a solicitat prelungirea termenului, dat fiind faptul că în procesul activității s-a constatat necesitatea verificării unor informații suplimentare, precum și a faptului că nu toate informațiile recepționate sunt depline.

Comisia de anchetă a fost creată acum două luni. Aceasta urma să prezinte, în termen de 60 de zile, raportul cu privire la rezultatele și concluziile anchetei.

La sfârșitul lunii martie, CFM a dat asigurări că salariile angajaților vor fi achitate. În cadrul unei conferințe de presă, reprezentanții întreprinderii au declarat că după o licitație de comercializare a metalelor feroase au fost identificate sumele necesare de bani.

Pe 22 februarie, angajații de la Calea Ferată din Ocnița au blocat, liniile de tren, în semn de protest. Aceștia cer să li se achite restanțele la salarii pentru câteva luni.

La finele anului 2020, datoria creditoare a companiei constituia aproape 460 de milioane de lei, iar restanțele salariale – 35,5 milioane de lei. La Calea Ferată din Moldova lucrează în jur de 6 800 de angajați.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!