/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Conducerea Ministerului Sănătății, chemată la raport în Parlament pe marginea campaniei de vaccinare

10 aprilie 2021, ora 10:57

Fracțiunea „Pro Moldova” a cerut la ședința de vineri a Parlamentului audierea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale pe marginea campaniei de imunizare împotriva virusului Sars-Cov-2.

Deputatul Andrian Candu a subliniat că la această oră trezește multe semne de întrebare modul în care sunt selectați oamenii pentru vaccin, sunt netransparente criteriile conform cărora se face vaccinarea.

„Sunt informații contradictorii legate de criteriile aplicate pentru cea de-a doua etapă, sunt alarmante informațiile legate de utilizarea dozelor din rapel pentru prima doză administrată, precum și multe neclarități legate de întârzierea noilor loturi de vaccin. Sunt necesare, de asemenea, informații suplimentare despre măsurile aplicate responsabililor care au admis vaccinarea VIP în detrimentul oamenilor”, a spus alesul poporului.

După ce s-a aflat că mai multe persoane cunoscute s-au vaccinat în afara rândului, Ministerul Sănătății a inițiat o anchetă, rezultatul căreia încă nu este făcut public. Acum câteva zile Maia Sandu a declarat în cadrul unei emsiuni că există circa 700 de persoane care s-au vaccinat cu Pfizer în afara rândului și că acestea ar fi făcut parte din categoria „neamuri”.

Până la ziua de astăzi, 61 091 de persoane s-au vaccinat în Republica Moldova. Numărul nu cuprinde cetățenii care s-au vaccinat în afara țării. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale este în proces de negociere directă cu o companie din China care produce vaccinul SINOVAC, pentru contractarea unui lot de 400 000 doze de vaccinuri.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram