Fracțiunea „Pro Moldova” a cerut la ședința de vineri a Parlamentului audierea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale pe marginea campaniei de imunizare împotriva virusului Sars-Cov-2.

Deputatul Andrian Candu a subliniat că la această oră trezește multe semne de întrebare modul în care sunt selectați oamenii pentru vaccin, sunt netransparente criteriile conform cărora se face vaccinarea.

„Sunt informații contradictorii legate de criteriile aplicate pentru cea de-a doua etapă, sunt alarmante informațiile legate de utilizarea dozelor din rapel pentru prima doză administrată, precum și multe neclarități legate de întârzierea noilor loturi de vaccin. Sunt necesare, de asemenea, informații suplimentare despre măsurile aplicate responsabililor care au admis vaccinarea VIP în detrimentul oamenilor”, a spus alesul poporului.

După ce s-a aflat că mai multe persoane cunoscute s-au vaccinat în afara rândului, Ministerul Sănătății a inițiat o anchetă, rezultatul căreia încă nu este făcut public. Acum câteva zile Maia Sandu a declarat în cadrul unei emsiuni că există circa 700 de persoane care s-au vaccinat cu Pfizer în afara rândului și că acestea ar fi făcut parte din categoria „neamuri”.

Până la ziua de astăzi, 61 091 de persoane s-au vaccinat în Republica Moldova. Numărul nu cuprinde cetățenii care s-au vaccinat în afara țării. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale este în proces de negociere directă cu o companie din China care produce vaccinul SINOVAC, pentru contractarea unui lot de 400 000 doze de vaccinuri.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!