/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/DOC/ Cere despăgubiri de peste un milion de lei. Conflict în CMC între un consilier de la Platforma DA și PAS

10 aprilie 2021, ora 12:44

Un consilier municipal de la Platforma DA cere despăgubiri de peste un milion de lei de la un coleg de la Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) din Consiliul Municipal Chișinău (CMC), drept prejudiciu moral pentru lezarea demnității și răspândirea informațiilor defăimătoare în cadrul unor ședințe ale CMC.

Consilierul din partea Platformei DA Ruslan Verbițchi a transmis o cerere prealabilă consilierului PAS Alexandr Trubca în care a spus că ultimul, la ședințele CMC din 31 martie și 2 aprilie curent, l-a acuzat de corupție în obținerea unor apartamente și i-a lezat astfel onoarea și demnitatea, răspândind informații defăimătoare.

„Acuzațiile publice aduse mie și informația răspândită de către dumneavoastră în public este falsă. Acestea constituie judecată de valoare fără substrat factologic suficient”, a scris în cerere consilierul Platformei DA.

Ruslan Verbițchi i-a cerut lui Alexandr Trubca să facă dezmințirile corespunzătoare în cadrul ședinței CMC, să declare că acuzațiile aduse sunt false și defăimătoare, să ceară scuze publice și să compenseze benevol un milion 500 de mii de lei pentru prejudiciul moral, iar în caz contrar se va adresa în instanță.

Solicitat pentru o reacție, consilierul PAS a spus că „la prima vedere este o plângere nefondată, întrucât a fost o declarație politică, în cadrul ședinței CMC, or conform legii, aleșii locali nu pot fi urmăriți pentru declarațiile politice”.

Foto: Facebook/ Ruslan Verbițchi

 

Pe 2 aprilie curent, atmosfera de la ședința CMC a fost încinsă, cu haine rupte, microfoane smulse, îmbrânceli și limbaj licențios. Consilierii de la PAS, cei din PPDA și socialiștii, s-au luat la pumni în timp ce examinau planurile urbanistice.

Aleșii locali s-au amenințat și s-au învinuit reciproc, iar atunci când cuvintele nu au mai fost auzite, au trecut la pumni și picioare. Unele consiliere au încercat să intervină, dar zadarnic.

Funcționarii s-au mai calmat, doar atunci când a intervenit poliția, care a inițiat o procedură contravențională. Și o echipă de medici a fost solicitată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram